Wat voor telefoon kies jij voor je kind?

mobiele telefoon

Een mobiele telefoon voor je kind. Het is wel vaak,zeg maar een “dingetje”
We zetten eens even wat zaken rondom het mobieltje op een rij

Wanneer een mobiele telefoon?

Kinderen willen vanaf een bepaalde leeftijd zelf een mobiele telefoon hebben. Ze zien dat klasgenootjes om hen heen ook een mobiele (smart) telefoon hebben en ze willen natuurlijk niet achterblijven. Met een eigen telefoon kunnen kinderen contact houden met hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar natuurlijk ook met de ouders en verzorgers. Dit contact gaat makkelijk via Whatsapp en social media of gewoon met een belletje of een sms.

Ouders hebben vaak als reden om een kind van ongeveer 12 jaar een telefoon te geven zodat ze hierdoor om leren gaan met het bij zich dragen van een mobiele telefoon, internet en social media. De overgang naar de middelbare school is een mooi moment om te leren over deze zaken. Dit is namelijk een volgende fase in het leven van je kind. Een fases waarin hij of zij ook een stuk volwassener en dus zelfstandiger zal worden. Daarnaast is het een fijn gevoel dat je kind jou ten alle tijden kan bereiken voor het geval er iets gebeurt. Dit geeft veel ouders en verzorgers een veilig gevoel.

Welke telefoon?

Je kunt een nieuwe telefoon aan je kind geven. Maar je kunt er ook voor kiezen om voor een tweedehands telefoon te gaan. Misschien heb je zelf nog een oud mobieltje in de kast leggen. Dat een nieuw leven  kan krijgen. Deze optie scheelt je een hoop geld. Echter moet je er wel rekening mee houden met het feit dat een besturingssysteem van een oude telefoon vaak niet, of nauwelijks meer bijgewerkt wordt. Vooral bij Android-telefoons is dit het geval. De nieuwste Android-software wordt slechts gedraaid op 10% van alle Android-smartphones. Daarnaast loopt de veiligheidsupdate van 84% van deze telefoons minimaal twee maanden achter. Nieuwe telefoons zijn daardoor een stuk veiliger dan oude telefoons. Ook kan het voorkomen dat bepaalde apps niet goed werken op oude telefoons. Ze zijn namelijk niet voor deze verouderde software gemaakt.

Nieuwe telefoon

Wanneer je toch liever voor een nieuwe telefoon gaat wil je misschien niet meteen de allerduurste smartphone aan je tiener meegeven. Gelukkig kun je voor 200 à 300 euro een prima telefoon vinden die van goede kwaliteit is en waarmee je kan bellen, sms’en en Whatsappen. Denk van tevoren goed na wat er allemaal van de mobiele telefoon verwacht wordt.

Houdt er daarnaast rekening mee dat de goedkopere modellen minder opslagruimte bezitten. Meestal kom je dan uit op een geheugen van maximaal 32 GB, wat overigens voor een beginnende telefoongebruiker die een aantal apps voor spelletjes wil downloaden, geen probleem hoeft te zijn. Ook de camera zal niet de allerbeste kwaliteit hebben, maar dit is meestal ook niet zo erg. Wanneer je kind het daarentegen belangrijk vindt om HD-films te kunnen kijken. Of foto’s te kunnen bewerken en games wil kunnen downloaden op de smartphone, ben je genoodzaakt om een duurdere telefoon aan te schaffen. Deze duurdere telefoons hebben een sneller werkgeheugen, een groter opslaggeheugen en een camera van hogere kwaliteit.

Afmeting en schadebestendigheid

Kinderen moeten in het begin wennen aan het omgaan met een mobiele telefoon. Te grote mobieltjes kunnen als onprettig ervaren worden. Kinderen hebben relatief kleine handen. En kunnen dan niet altijd makkelijk bij alle hoeken van het scherm waardoor de telefoon niet lekker in de hand ligt. Dit maakt overigens ook het risico op het laten vallen van het mobieltje groter.

De kans dat kinderen de telefoon laten vallen tijdens het spelen is erg groot. Het is daarom handig als het toestel tegen een stootje kan. Je wil namelijk niet dat het toestel de eerste dag al een barst in het beeldscherm heeft. Een telefoon met een aluminium of metalen behuizing kan goed tegen vallen, krassen en stoten. Beter dan een telefoon met een glazen of kunststof behuizing. Extra bescherming zoals een hoesje of een schermprotector is ook geen overbodige luxe en helpt ernstige schade te voorkomen.

Telefoon met abonnement of niet?

Je kunt ervoor kiezen om een abonnement inclusief telefoon af te sluiten of een sim only abonnement. Bij deze laatste optie moet je zelf zorgen voor een telefoon, die zit niet bij het abonnement inbegrepen. Echter zijn sim only abonnementen wel erg voordelig. Wat handig kan zijn als je met je kind hebt afgesproken dat hij of zij ook een deel van de kosten van het abonnement gaat betalen. Vooral de sim only maandelijks opzegbare abonnementen zijn erg handig evenals de goedkoopste sim only 4g abonnementen. Bij deze abonnementen zit je zoon of dochter niet vast aan een bepaald abonnement bij een bepaalde provider maar kan hij of zij makkelijk en snel tussentijds switchen. Dit is interessant als een andere provider een leuk cadeau heeft voor nieuwe abonnees of jullie ergens een goedkoper abonnement tegenkomen dat dezelfde hoeveelheid minuten, sms’jes en data voor internet heeft.

We hopen je met deze blog wat meer informatie gegeven te hebben over kinderen en hun eerste telefoon. Verschillende elektronica sites hebben een speciaal overzicht gemaakt met telefoons die geschikt zijn voor kinderen, superhandig bij jullie zoektocht naar de ideale telefoon voor jouw kind!

lees ook : veiligheid in de auto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *