In mijn kind van 6 tot 12 jaar

lees je alles over de ontwikkeling op lichamelijk, emotioneel en cognitief gebied. Maar ook hebben we enorm veel artikelen over de basisschool en wat je daar kan verwachten.
Natuurlijk beschrijven we de ontwikkeling van je kind per jaar. Dat kan je als moeder enorm helpen, om je kind beter te begrijpen. En daar word je natuurlijk een vrolijke moeder van ! En wie wil er nu geen vrolijke moeder zijn. We zijn niet voor straf moeder geworden…

Mijn kind van 6 tot 12 biedt herkenbaarheid

veel van onze artikelen zijn gebaseerd op vragen van moeders. Of op ervaringen van moeders. Ruimte voor onzekerheid want kinderen van 6 tot 12 jaar vragen soms best wel veel van je! Dan kan het best eens een steuntje in de rug gebruiken. En je wil ook wel eens een keertje lachen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Tijd voor de mama’s! Duik weg in het Mama Magazine

kind van negen jaar

Negen feiten over een kind van negen jaar

1 Een kind van negen jaar wordt zich bewust van zijn uiterlijk Ineens is het een probleem: ik heb niet dezelfde kleren als de andere kinderen in de klas. Ik ben dikker, dunner, groter, kleiner. Dat vergelijken hoort bij opgroeien. Maar jij als ouder kan echt heel veel betekenen in deze fase. De kunst is […]

helpen

Helpt je kind wel eens in huis?

Een helpende hondje, het deed me denken aan een verhaal van een tante van mij, over kinderen en helpen in huis. Ze was juf in hart en nieren, maar had dat opgegeven toen ze trouwden. In haar tijd was dat geen keuze, vrouwen stopten met werken zodra ze in het huwelijksbootje waren gestapt. Echter de […]

ontwikkeling kind 10 jaar

Wat kan mijn kind als het 10 jaar is?

Lees alles over: de  ontwikkeling van kind van 10 jaar Een kind van tien jaar is bijna een tiener en in vele opzichten is hij/zij al een puber.Lichamelijk bijvoorbeeld: ze worden groter en steviger en menig meisje begint al – voorzichtig –  borstjes te ontwikkelen.Kinderen van 10 kunnen al heel aardig verantwoordelijkheid dragen:ze gaan uit […]

zwemwater

Waarom moet je uitkijken met koud zwemwater.

Het is heerlijk weer, sterker nog het is gewoon zomer! Eindelijk naar buiten, eindelijk kilo’s vitaminen D opslorpen.  Heerlijk! Je hebt jezelf en de kids goed ingesmeerd. Je hebt een parasolletje je bij, je bent niet zo dom een luier voor de kap van de kinderwagen te spannen tegen de zon ( dan smelt je beeb […]

liegen

Als je kind van 8 jaar liegt.

Het is heel erg schrikken, wanneer je als ouder merkt dat je kind doelbewust liegt.Eerlijkheid vinden we immers allemaal, een van de allerbelangrijkste dingen in het leven. Ik weet nog dat ik het in de periode dat de docent op een middelbare school was, altijd zo verschrikkelijk vond wanneer een kind met een stalen gezicht, […]

plaats in het gezin

Je plaats in het gezin en je succes.

Je plaats in het gezin is een onderwerp wat altijd blijft boeien, zou ik anders zijn als ik de jongste was geweest? Hoe heeft de plaats in het gezin die ik inneem mij bepaald? Was ik een ander mens geworden als ik niet de oudste, de jongste, de middelste was geweest?Het is natuurlijk leuk om […]

schoolrijpheid

Wat is nu eigenlijk schoolrijpheid?

Heb jij dat ook altijd zo’n raar woord gevonden: schoolrijpheid, alsof mijn kind een appeltje is, of een peer. Maar goed, je kan struikelen over een woord, het is een feit dat een kind wel of niet toe is aan groep drie. Aan het echte leren, zullen we maar zeggen.En daarvoor moet je hummel wel […]

organiseren

Help, ik ben netjes en mijn kind niet!. Door leren leren Schiedam

Tja, dat kan voorkomen. Misschien vindt je zoon of dochter ‘netjes zijn’ niet zo belangrijk óf… hij/zij heeft nog niet geleerd hoe je netjes kunt zijn. Kunnen organiseren is namelijk een vaardigheid, net als plannen, de tijd in de gaten houden, je werkgeheugen gebruiken enz. En een vaardigheid aanleren kost tijd en energie. Tijd en […]

je best doen

Moet je altijd je best doen….

gedachtes over je best doen. “het hindert niet”, zei mijn moeder “wat voor een cijfers je haalt. Als je maar je best doet !!” Ik denk dat met haar honderd duizenden moeders hetzelfde hebben gezegd. En ik denk dak al die moeders, net als zij, toch stiekem wel hoopten op mooie cijfers…En ik denk dat […]

pester

Waarom wordt een kind een pester?

Er is  – en dat is heel terecht – enorm veel aandacht voor het pesten en het gepeste kind. Wanneer een kind stelselmatig wordt gepest kan dat tot serieuze problemen leiden die tot ver in de volwassen leeftijd keer op keer op de kop opsteken.Alle reden dus om uiterst alert te zijn op pestgedrag. Maar […]

bemoeimoeders

Pas op daar is weer zo een BemoeiMoeder

Niets vermoedend werd ik moeder. Mijn grootste wens was vervuld op mijn 39ste, ik werd moeder van een zoon. Ik had nog geen weet van de geheime club De BemoeiMoeders. Ze zijn vooral actief op social media maar pas op je kunt ze ook treffen in de speeltuin, supermarkt of in je eigen vriendengroep. Borstvoeding […]

leren lezen

Leren lezen, wat komt daar bij kijken?

Er komt bij leren lezen, meer kijken dan je denkt ! deel 2 Als we het hebben over leren lezen dan is een tweede belangrijke factor: de betekenis (her) kennen van woorden. Over de betekenis van woorden  Als we praten over betekenis geven aan woorden, bedoelen we meer dan dat een kind weet wat een […]