fbpx

Met je baby onderweg ? Zo wordt het geen drama.

29 juni 2013| door: Felice Veenman |840 Views|0 Comments
Met je baby onderweg ? Zo wordt het geen drama.

onderweg  met je baby? Zo hou je het leuk

Met je baby op pad, dat is geen enkel probleem, tenminste…meestal niet.Toch kan je er behoorlijk tegen op zien om met je kleintje te gaan reizen.
Bij deze wat tips, om het je onderweg gemakkelijk te maken.

Zo wordt het geen drama.

– Schaduw !!!

Je baby moet in de schaduw zitten. Een goede zonnewering is fijn, maar je zal de eerste moeder niet zijn die een luier aan het raampje hangt. Maakt allemaal niet uit, zolang je kleintje maar niet in de zon zit.

– Airconditioning

Lijkt fijn, maar heeft ook een nadeel: als het in de auto heel koud is, dan kan de overgang van koude lucht naar de warme buitenlucht voor verkoudheden zorgen.

– Slechte start …

* Baby’s houden van muziek. Lees Felice is juf er maar op na. Dus: Cd aan en allemaal meezingen ! ( ook goed voor jou humeur)

*Zet een tas met speeltjes aan je voeten, zodat je steeds iets bij de hand hebt om je baby af te leiden

* Zorg voor voldoende eten en drinken. Zeker wanneer de temperaturen oplopen, is het belangrijk dat je baby extra drinkt. Denk erom dat zelfs een koelbox bij heel warm weer het eten en de flesjes niet koud genoeg houdt. Draai het om en neem een thermoskan heet water mee. Er bestaan ook flessen warmers die op de aansteker in de auto werken.

* er zijn baby´s die in de auto slapen, als de jouwe er zo een is, overweeg dan om ’s nachts te rijden (dat is ook koeler)

  • om de twee uur een kwartier pauze ! Dat is een gouden regel. Gebruik die pauze ook om de auto af te koelen: in de schaduw parkeren en alle deuren open!

     Hou een set reserve kleertjes bij de hand. Zo hoef je bij een eventueel ongelukje niet als een malle door al je koffers te graven.

    En  zorg dat je ook al je verzorgingsproducten voor het grijpen hebt: luiers, vochtige doekjes, papieren zakdoekjes, luiercrème… dat hoeven we toch niet te zeggen……

  • Maak een onderweglijst!
  • Oma´s tip: een nat washandje in een plastic zakje: daar kan je niet buiten.

    lees ook: de tranen van je baby

baby onderweg

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *