Back to Top

Kun je zwanger worden als?

11 november 2011|8432 Views|0 Comments
Kun je zwanger worden als?

Kun je zwanger worden als ???

Er zijn nog steeds enorm veel fabeltjes in omloop over de oorzaak van zwanger worden. En dat kan gevolgen hebben. Als jij niet weet wanneer je wel en niet zwanger kan worden, zou je zomaar zwanger kunnen worden!

Als de man maar een paar seconden bij de vrouw is binnen geweest, kan de vrouw dan zwanger worden?

Op ieder moment dat de penis in contact komt met het vaginale gebied, bestaat de kans op zwangerschap. De kansen zijn heel erg laag, vooral vergeleken met een gemeenschap waarbij de man klaar kwam, maar er is altijd een zeker risico.Sexueel overdraagbare aandoeningen kunnen ook door dit soort “huid op huid” contact overgedragen worden.

Kun je ook zwanger worden al je nep/droge sex hebt?

Dan bedoelen we dus dat er geen echte geslachtsgemeenschap heeft plaats gevonden, maar wanneer er wel huid op huid contact is van de geslachtsdelen Ook hier geldt – alweer – dat altijd als penis en vagina met elkaar in aanraking komen er een kleine kans op zwangerschap is. En een kans op een sexueel overdraagbare aandoening. Er hoeft alleen maar een klein beetje sperma in de vagina te “lekken”

Kan een vrouw zwanger worden van voorvocht ?

Voorvocht is het vocht dat uit de penis komt voor het echte klaarkomen. Dit vocht komt vrij uit de cowpers klier, boven aan de urine buis. Het doel van deze vloeistof is het vermidneren van de zuurgraad van de urinebuis en zo een glijmiddel te maken voor het sperma, dat op het punt staat vrij te komen. De meeste mannen hebben hier totaal geen controle over en voelen het ook totaal niet aankomen. Er zijn heel veel tegenstrijdige berichten of dit voorvocht nu wel of geen sperma bevat en daarom dus kan leiden tot een zwangerschap.
Sommige studies hebben uitgewezen dat het voorvocht sperma bevat, andere onderzoeken zeggen stellig dat dit niet zo is. Dus als je voorzichtig wil zijn, hou je dan maar aan de onderzoeken die zeggen dat voorvocht sperma bevat…

Kun je zwanger worden als je geen orgasme hebt gehad?

Heel beslist wel ! Een orgasme en een eitje dat klaar staat om bevrucht te worden, hebben niks met elkaar te maken.

Kan sperma door kleding heen dringen ( of lakens en dergelijke)?

Als de kleren helemaal onder het sperma zitten, dan zou er in theorie een kans zijn dat een zaadje in contact komt met de vagina. Maar waarschijnlijk is dat niet. Studies die op deze vraag een duidelijk antwoord kunnen geven, zijn er niet.

Kun je zwanger worden als je vrijt in het water ?

Als je echte sex ( dus penetratie ) hebt in het water dan kan een vrouw daar net zo makkelijk zwanger van raken als wanneer jullie dat op een bed gedaan hadden. Dat komt omdat bij penetratie het sperma direct in de vagina komt en het water aan de buitenkant van het lichaam verstoort dan niks.

Kan een vrouw zwanger worden als de man klaarkomt in het water?

Het is heel onwaarschijnlijk dat een klein zaadje door die enorme hoeveelheid water, die nodig is een badkuip of zwembad te vullen, kan zwemmen om dan alsnog in de vagina van  de vrouw te belanden, om haar vervolgens zwanger te maken…
Als de man klaarkomt in warm water kan het sperma een paar minuten overleven. Wanneer de man klaarkomt in heel heet water, of water met chemicalieen( een bubbelbad bv) overleeft het sperma maar een paar seconden. Kortom: in deze gevallen is het heel onwaarschijnlijk dat een vrouw zwanger wordt.

Kun je zwanger worden als je anale sex hebt?

Om zwanger te worden moet het sperma in de vagina komen. Op zich kun je dus van anale sex niet zwanger worden, maar:…. Let Op: omdat de anus en de vagina zo dicht bij elkaar liggen bestaat de kans dat het sperma toch de vagina “inloopt” met alle gevolgen van dien….

Vermindert heel vaak klaarkomen de kans op bevruchting ?

Ieder keer als een man klaarkomt vermindert de hoeveelheid sperma per keer. Maar er zijn nog steeds miljoenen zaadcellen in iedere ejaculatie Iedere ejaculatie bevat ongeveer 2-5 milj.spermatozoiden. Dus ook iemand die oneindig vaak is klaargekomen heeft nog genoeg levend zaad. Het enige wat je nog nodig hebt is een vruchtbaar ei.

Is sperma dood zodra het met zuurstof in aanraking komt?

Nee echt niet! Het is een fabeltje dat veel mensen geloven, maar het is niet waar ! Zodra een zaadje DROOG is, is het dood en kan het niet meer op reis om een ei te bevruchten. Maar sperma kan in een warme vochtige omgeving nog 3 tot 5 dagen blijven leven ( bijvoorbeeld in de baarmoeder van een vrouw. ) Wanneer het eenmaal droog is, is het sperma dood en ook bevochtigen helpt dan niet meer.

lees ook: zwanger worden 

zwanger worden als

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *