fbpx Back to Top

Kun je zwanger worden als?

11 november 2011| by: Felice Veenman |64417 Views|114 Comments
Kun je zwanger worden als?

Kun je zwanger worden als: feiten en fabels

Er zijn nog steeds enorm veel fabeltjes in omloop over de oorzaak van zwanger worden. En dat kan gevolgen hebben. Als jij niet weet wanneer je wel en niet zwanger kan worden, zou je zomaar zwanger kunnen worden!

kan je zwanger worden als je vrijt tijdens je menstruatie

Veel mensen denken dat de menstruatie een veilig moment is om te vrijen, omdat je dan niet vruchtbaar bent. Dat is maar gedeeltelijk waar!! Dus denk erom: vrijen tijdens je menstruatie is GEEN voorbehoedsmiddel. Hoe komt dat ??
Je bent vruchtbaar tijdens en voor de eisprong. Als je een korte cyclus hebt ( minder dan de gemiddelde 28 dagen) kan je al ovuleren, tijdens je menstruatie.
Dat was een.
Je hoeft niet te ovuleren tijdens je menstruatie om zwanger te kunnen worden als op dat moment seks hebt. Een spermacel kan 5 dagen in leven blijven, dus is het mogelijk om alsnog zwanger te worden ook als je op het moment van vrijen – nog –  niet in je vruchtbare periode zit.
Dat was 2…

als de man maar een paar seconden bij de vrouw is binnen geweest, kan de vrouw toch dan zwanger worden?

Op ieder moment dat de penis in contact komt met het vaginale gebied, bestaat de kans op zwangerschap. De kansen zijn heel erg laag, vooral vergeleken met een gemeenschap waarbij de man klaar kwam, maar er is altijd een zeker risico.Sexueel overdraagbare aandoeningen kunnen ook door dit soort “huid op huid” contact overgedragen worden.

zwanger worden droge seks

kan je ook zwanger worden als je nep/droge sex hebt?

Dan bedoelen we dus dat er geen echte geslachtsgemeenschap heeft plaats gevonden. Met andere woorden dat hij niet bij je binnen is geweest,maar dat er wel huid op huid contact is van de geslachtsdelen Ook hier geldt – alweer – dat altijd als penis en vagina met elkaar in aanraking komen er een kleine kans op zwangerschap is. En een kans op een sexueel overdraagbare aandoening. Er hoeft alleen maar een klein beetje sperma in de vagina te “lekken”

kan een vrouw zwanger worden van voorvocht ?

Voorvocht is het vocht dat uit de penis komt voor het echte klaarkomen. Dit vocht komt vrij uit de cowpers klier, boven aan de urine buis. Het doel van deze vloeistof is het verminderen van de zuurgraad van de urinebuis en zo een glijmiddel te maken voor het sperma, dat op het punt staat vrij te komen. De meeste mannen hebben hier totaal geen controle over en voelen het ook totaal niet aankomen. Er zijn heel veel tegenstrijdige berichten of dit voorvocht nu wel of geen sperma bevat. Dat zijn belangrijke discussies, want met sperma kan voorvocht leiden tot een zwangerschap.
Sommige studies hebben uitgewezen dat het voorvocht sperma bevat, andere onderzoeken zeggen stellig dat dit niet zo is. Dus als je voorzichtig wil zijn, hou je dan maar aan de onderzoeken die zeggen dat voorvocht sperma bevat…

Voor koppels die de methode : “voor het zingen kerk uit” gebruiken, is het zeker van belang te weten of voorvocht sperma bevat. Voor het zingen de kerk uit betekent: de man trekt zich terug uit de vrouw, voor hij echt kaarkomt. Onderzoek wijst uit dat 14-50 % van de koppels die op deze manier niet zwanger willen worden, toch een kind krijgen…
Maar of dat aan sperma in het voorvocht ligt, of aan het feit dat het voor een man heel lastig is, zich op het juiste moment terug te trekken, dat is iet te zeggen.

zwanger worden voorvocht

kun je zwanger worden als je geen orgasme hebt gehad?

Heel beslist wel ! Een orgasme en een eitje dat klaar staat om bevrucht te worden, hebben niks met elkaar te maken. Maar pas op! Dit is een wijd verspreid fabeltje!!

kan je zwanger worden als hij niet klaarkomt?

Als de man niet klaarkomt bij het vrijen, dan wil dat niet zeggen dat er geen spermacellen tevoorschijn zijn gekomen. Lang voor het echte klaarkomen, maakt het lichaam zich op voor dat moment. In dat vocht (het voorvocht) kunnen ook zaadcellen zitten en één zaadcel die via de vagina in de baarmoeder komt is in theorie genoeg om een vrouw zwanger te maken.

zwanger worden als water

kan sperma door kleding heen dringen ( of lakens en dergelijke)?

Als de kleren helemaal onder het sperma zitten, dan zou er in theorie een kans zijn dat een zaadje in contact komt met de vagina. Maar waarschijnlijk is dat niet. Studies die op deze vraag een duidelijk antwoord kunnen geven, zijn er niet. En zoals altijd geldt: beter be safe as sorry!!

kun je zwanger worden als je vrijt in het water ?

Als je echte sex ( dus penetratie ) hebt in het water dan kan een vrouw daar net zo makkelijk zwanger van raken als wanneer jullie dat op een bed gedaan hadden. Dat komt omdat bij penetratie het sperma direct in de vagina komt en het water aan de buitenkant van het lichaam verstoort dan niks.

zwnager worden als kleren

kan een vrouw zwanger worden als de man klaarkomt in het water?

Het is heel onwaarschijnlijk dat een klein zaadje door die enorme hoeveelheid water, die nodig is een badkuip of zwembad te vullen, kan zwemmen om dan alsnog in de vagina van  de vrouw te belanden, om haar vervolgens zwanger te maken…
Als de man klaarkomt in warm water kan het sperma een paar minuten overleven. Wanneer de man klaarkomt in heel heet water, of water met chemicalieen( een bubbelbad bv) overleeft het sperma maar een paar seconden. Kortom: in deze gevallen is het heel onwaarschijnlijk dat een vrouw zwanger wordt.

kan je zwanger worden als je anale sex hebt?

Om zwanger te worden moet het sperma in de vagina komen. Op zich kun je dus van anale sex niet zwanger worden, maar:…. Let Op: omdat de anus en de vagina zo dicht bij elkaar liggen bestaat de kans dat het sperma toch de vagina “inloopt” met alle gevolgen van dien….

kan je zwanger worden als tevaak

vermindert heel vaak klaarkomen de kans op bevruchting ?

Ieder keer als een man klaarkomt vermindert de hoeveelheid sperma per keer. Maar er zijn nog steeds miljoenen zaadcellen in iedere ejaculatie Iedere ejaculatie bevat ongeveer 2-5 milj.spermatozoiden. Dus ook iemand die oneindig vaak is klaargekomen heeft nog genoeg levend zaad. Het enige wat je nog nodig hebt is een vruchtbaar ei.

is sperma dood zodra het met zuurstof in aanraking komt?

Nee echt niet! Het is een fabeltje dat veel mensen geloven, maar het is niet waar ! Zodra een zaadje DROOG is, is het dood en kan het niet meer op reis om een ei te bevruchten. Maar sperma kan in een warme vochtige omgeving nog 3 tot 5 dagen blijven leven ( bijvoorbeeld in de baarmoeder van een vrouw. ) Wanneer het eenmaal droog is, is het sperma dood en ook bevochtigen helpt dan niet meer.

lees ook:  alles over zwanger worden in de rubriek: Zwanger worden

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

114 Comments on this topic

  • Avatar

   Denise

   8 augustus 2018 at 11:45 am

   Na het vrijen over 2 dagen begint de sperma langzaam uit de vagina komen. Kan ik dan nog zwanger raken?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    8 augustus 2018 at 12:05 pm

    sperma kan enige dagen in “overleven” en daradoor nog zorgen voor een zwangerschap. van sperma wat naar buiten komt, word je natuurlijk niet zwanger. maar het is niet gezegd dat alle sperma je lichaam heeft verlaten…

   • Avatar

    Didi

    24 februari 2019 at 8:52 pm

    Hee,
    Ik weet niet zeker of ik ongesteld ben, merk je dat heel erg als je ongesteld bent? Want er is een jongen met zijn eikel in mijn vagina gegaan maar alleen zijn eikel verder niks, maar ik denk niet dat ik ongesteld ben (nog nooit) HELP?!!

    • Avatar

     Felice Veenman

     AUTHOR
     25 februari 2019 at 1:34 pm

     ik begrijp je vraag niet helemaal…ben je nog nooit ongesteld geweest?

    • Avatar

     Ano

     12 juni 2019 at 1:49 am

     Hi, Ik heb een vraag is het normaal dat je bloed als je voor het eerst gevingerd word ?

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      12 juni 2019 at 12:58 pm

      dat kan inderdaad wel gebeuren. Als je daarna niet meer bloedt, is er niks aan de hand. Anders moet je toch overwegen even naar een arts te gaan

   • Avatar

    Anna

    13 november 2019 at 3:30 pm

    Ik ben bang dat ik zwanger ben ookal ben ik nog nooit ongesteld geweest. Maar het schijnt dat je twee weken voor dat je ongesteld wordt vruchtbaar bent. Maar ik weet dus niet wanneer ik ongesteld wordt.

    • Avatar

     Felice Veenman

     AUTHOR
     14 november 2019 at 2:39 pm

     als je geen menstruatie hebt, kun je ook niet zwanger worden…
     Ik weet niet hoe oud je bent? Wellicht ben je nog heel jong en ben je lichamelijk nog niet aan de menstruatie toe. Als je 16/17 bent en je bent nog nooit ongesteld geweest, dan zou ik eens even met de huisarts gaan praten. SUCCES

    • Avatar

     Felice Veenman

     AUTHOR
     14 september 2020 at 6:37 am

     menstruatie is echt een voorwaarde om zwanger te kunnen worden.
     mag ik vragen waarom je denkt dat je zwanger bent

  • Avatar

   Eugene

   16 augustus 2018 at 10:11 am

   Dus ik zal het zo zeggen gistere gistere had ze me gwn met de hand laten klaar komen de dag daarna had me nog niet gedoucht hadden we soort van droge seks ik kwam
   Niet volledig in de vagina juist gwn de buiten kant maar ben niet klaar gekomen
   Is er kans dat ze nog zwanger kan worden door kleine aanrakingen

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    16 augustus 2018 at 11:01 am

    Ja zeker is die kans er…van voorvocht kan je ook zwanger worden..En niet volledig in de vagina, tja er moet maar een dapper spermacel doorgezwommen zijn…Dus dit was niet helemaal zonder risico..

  • Avatar

   Sara

   11 oktober 2018 at 2:15 pm

   Nou heb zonet sex gehad met Mn ex via de vagina maar hij is niet in me klaar gekomen maar op mijn bil kan k dan nog zwanger worden

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    12 oktober 2018 at 9:54 am

    De kans daarop is niet heel groot, maar zoals je kan lezen, wel degelijk aanwezig!

  • Avatar

   Rara

   21 oktober 2018 at 1:27 am

   Mijn vriend kwam in mijn mond klaar ik spuugde het direct in me hand en stopte het in me vagina kan ik hierdoor zwanger raken ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    21 oktober 2018 at 3:08 pm

    de kans is niet heel erg groot, maar het kan, spermacellen kunnen vrij lang overleven. Als je zwanger wil worden, is het niet de handisgte manier moet ik zeggen…Als je niet zwanger wil worden zou ik zorgen voor geen contact tussen sperma en vagina..

    • Avatar

     Naamloos

     13 juli 2019 at 12:59 pm

     Mijn vriendin heeft me wel een keertje gepijpt, en heeft mijn zaad doorgeslikt. Ik heb kort daarna haar gebeft, maar van te voren hadden we nog even getongzoend. Kan ze nu zwanger worden? Ze slikt ook de pil

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      13 juli 2019 at 2:47 pm

      wanneer je de pil slikt, kan je niet zwanger worden, dat wil zeggen: met de pil heb je nog 0,01 procent kans op zwangerschap

  • Avatar

   Ellen

   21 oktober 2018 at 6:11 pm

   Ik en men vriendje lagen op bed hij had nog een trainer aan en ik schortje hij had een stijfe en was klaargekomen en ik voelde da tgn vrijven bij mij kan da door u kleren of ben ik nu zwanger ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    22 oktober 2018 at 10:10 am

    de kans is niet zo groot, maar het kan wel. Spermacellen kunnen door de kleding heen gaan, denk maar aan waterdruppels..Nogmaals erg groot is de kans niet, maar als je zeker te weten niet zwanger wil worden, gebruik dan alsjeblieft een condoom

  • Avatar

   Unknown

   23 oktober 2018 at 9:18 pm

   Ik ben sinds december met de pil gestopt. Nu heb ik in mijn vruchtbare periode 2x sex gehad met mijn partner en heb ik een andere man afgetrokken (hij is niet klaar gekomen) en hij is met zijn vingers in mijn vagina en op clitoris geweest. Ik weet niet of hier voorvocht bij is vrijgekomen. Onze geslachtsdelen hebben elkaar niet geraakt maar de handen wel. Maar nu ben ik dus zwanger… Is het mogelijk dat het door de handaanrakingen komt?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    24 oktober 2018 at 10:37 am

    Dat lijkt me niet heel erg waarschijnlijk, maar…ik zou voor de zekerheid dit soort risico’s niet nemen, als ik jou was. Als je zeker te weten niet zwanger wil worden, gebruik dan altijd een condoom

  • Avatar

   Froukje Hoefman

   14 november 2018 at 2:04 am

   Als ik nog niet ongesteld ben en de jongen waarmee ik heb gevrijd ook nog geen Natte droomnheb gehad kan ik dan zwanger zijn?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    14 november 2018 at 10:16 am

    ik begrijp je vraag niet helemaal : wanneer je nog nooit ongesteld bent geweest, ben je nog niet vruchtbaar. Dan kan je dus ook niet zwanger zijn. Wanneer je bedoelt dat je deze maand nog niet ongesteld was, dan kan dat natuurlijk wel, dat hangt dan af van je vruchtbare periode af…

  • Avatar

   Sanne

   16 december 2018 at 11:45 pm

   Hallo ik heb abortus gedaan in april sinds dien had men vriend deze zomer veel keren in mij klaargekomen ik had steeds men regels nu deze maand was het letterlijk 7 dagen na elkaar dat hij klaarkwam ik hoop dat ik zwanger word want mijn regels heb ik gehad vorige maand en heb schrik dat ze komen rond de 20 -29

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    17 december 2018 at 8:16 am

    Beste Sanne, ik hoop met je mee dat je zwanger wordt.

  • Avatar

   Sara

   20 december 2018 at 10:05 pm

   Hoii me vriend is klaargekomen op me vagina . Voelde daarna wel beetje sperme uit lopen. Omdt me gaatje open stond. Maar hij is niet in me klaargekomen. Als het niet met kracht binnen komt kan je toch niet zwanger worden?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    21 december 2018 at 9:22 am

    beste Sara, helaas..dat kan wel….er heeft tenslotte maar 1 spermacel het eitje te bereiken…zelfs van voorvocht kan je al zwanger worden.
    Als je niet zwanger wil worden en je bent niet aan de pil, gebruik dan een condoom!

  • Avatar

   Marie

   31 januari 2019 at 8:25 pm

   Ik heb alleen gelegen in bad met mijn vriend zonder seks of aanwezigheid van sperma. Ook niet geflikflooid of dergelijke.. maar ik lees dat door voorvocht wel een hele kleine kans is om zwanger te raken. Ik heb zijn voorvocht niet in de hand. We hebben wel badspul in bad gegooid maar is er een kans dat de voorvocht mij via het water zwanger kan maken?

   Beetje een rare vraag maar heb echt geen idee..

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    1 februari 2019 at 10:26 am

    Beste Marie, je kan inderdaad van voorvocht zwanger raken. Maar in het bad is die kans wel heel klein: immers dan wordt het voorvocht wel heel erg verdund…..Maar denk erom als je niet zwanger wil worden: gebruik voorbehoedsmiddelen!

  • Avatar

   John

   8 februari 2019 at 2:10 pm

   ik zat even aan mn lul toen mn vriendin naar de wc was, ik voelde dat r voorvocht op mn lul zat en heb gelijk mn vinger afgesmeerd aan mn laken. Daarna heb ik dr gevingerd (na 10min), maar weet niet meer zeker of mn vinger helemaal droog was. Is r kans dat ze zwanger is ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    9 februari 2019 at 5:40 pm

    beste John even handen wassen was slimmer geweest. De kans is klein, maar het is nooit 100 % uitgesloten

  • Avatar

   Unknown

   15 februari 2019 at 10:55 am

   Ik heb tijdens vruchtbare dagen geen seks gehad. Wel heb ik mijn vriend afgetrokken en bij mij gevingerd. Hij is op mijn buik klaargekomen, daarna met handdoek zijn penis en hand en mijn buik schoongemaakt. 15 min later heeft hij mij gevingerd. Kan het zijn dat er nog levend sperma op zijn hand zat waardoor ik nu zwanger ben?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    15 februari 2019 at 11:09 am

    Beste Unknown, overal waar een vagina en sperma samen zijn, bestaat de kans op een zwangerschap. In jullie geval acht ik de kans niet heel groot, maar er bestaat altijd een kansje dat een dappere spermacel je baarmoeder heeft bereikt. Wanneer je niet zwanger wil worden gebruik dan alsjeblieft een condoom of de pil

  • Avatar

   Nina

   22 april 2019 at 9:01 pm

   Net na mijn menstruatie( 7ste dag), was ik in bed met mijn vriendje hij vreef gewoon met zijn penis maar is niet binnen gekomen het duurde ongeveer 5 seconden er kwam een beetje voorvocht is er kans op zwangerschap

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    23 april 2019 at 11:05 am

    Luister: waar een penis en een vagina samen zijn, bestaat kans op zwangerschap. Ook in voorvocht zit sperma. En waarschijnlijk weet je iet hoe snel je na je menstruatie weer vruchtbaar bent: dat verschilt van vrouw tot vrouw…
    Ik denk persoonlijk niet dat de kans heel groot is, maar zo’n kans is er altijd. Gebruik de pil of een condomm, wanneer je echt niet zwanger wil worden

  • Avatar

   Danielle

   2 juni 2019 at 8:28 pm

   Mijn vriend is in mijn anus klaargekomen maar heeft zijn penis niet direct eruit gehaald na ongeveer 3 minuten heeft hij hem er uit gehaald maar hield hij er direct een doekje bij.. kan ik zwanger worden?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    3 juni 2019 at 5:50 am

    Beste Danielle, de kans is niet heel groot, maar onthou dat daar waar sperma en eeen vagina samen zijn er altijd een kans op zwangerschap bestaat.
    wanneer j eniet zwangr wil worden, gebruik dan de pil, of op zijn minst een condoom.

  • Avatar

   Ano

   10 juni 2019 at 9:38 am

   Hey! Ik ben vorige maand voor het eerst ongesteld geworden. Ik zou gaan zwemmen op vrijdag en vrijdag was mijn ongesteldheid gelukkig al weg. Een weekje later dacht ik steeds vaker dat ik zwanger was! Ik dacht dat het kwam door het zwemmen. Dat kan dus niet. Maar mijn buik is wel steeds dikker en mijn borsten veranderen ook steeds meer! Help! Wat moet ik doennn?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    10 juni 2019 at 12:01 pm

    Beste Ano, wanneer je geen sex hebt gehad, kan je ook niet zwanger worden !
    Je bent voor het eerst ongesteld geworden, schrijf je. Onder invloed van je hormonen verandert je lichaam. Ik denk dat dat is wat er aan de hand is, maar praat er vooral met een volwassene over. Ik kan je niet zien , dus ik moet maar raden…

  • Avatar

   Anoniem

   22 juni 2019 at 2:05 am

   Hoi, ik heb 8 dagen geleden een jongen afgetrokken op vakantie bij het strand en toen meteen me handen gewassen in de zee, een paar minuten (ongv. 5 min) later ben ik naar de wc geweest en heb ik dus afgeveegt maar ik weet niet zeker ofdat je hierdoor zwanger kan worden. Ben er best wel bang voor.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    22 juni 2019 at 6:42 am

    de kans dat je hiervan zwanger wordt, lijkt mij heel erg klein. Zeker als je je handen goed gewassen hebt en je hebt toch paier gebruikt om je af te vegen?

    • Avatar

     Anoniem

     22 juni 2019 at 12:28 pm

     Ja gewoon normaal toilet papier

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      22 juni 2019 at 6:28 pm

      dat is ook al weer een extra bescherming.He denk erom he, seks moet leuk zijn, geen stress, doe geen dingen waar je nerveus van wordt!En als je veilig wil vrijen: ga dan aan de pil EN gebruik een condoom bij een jongen die je niet goed kent!! ( er bestaat ook nog zoiets als een soa )

  • Avatar

   Anoniem

   24 juni 2019 at 5:44 pm

   Hey mijn lief heeft mij gevingerd en gebeft daarna heb ik hem afgetrokken en dan zijn onze geslachtsdelen even in contact gekomen…
   Ben ik zwanger? Ben er zeer bang voor
   Alvast bedankt

   • Avatar

    Anoniem

    24 juni 2019 at 5:45 pm

    Ik moet er ook bij zeggen dat hij nog niet was klaargekomen

    • Avatar

     Felice Veenman

     AUTHOR
     25 juni 2019 at 4:53 pm

     Beste Anoniem, wanneer je bang bent zwanger te worden: ga dan aan de pil.tot die tijd laat je je lief condooms gebruiken> Wil je niet aan de pil, wil je vriend geen condoom? Dan moet je alleen “boven het kruis” vrijen.
     Waar sperma en vagina samne zijn bestaat altijd een kans op zwangerschap. En in voorvocht zit nu eenmaal ook sperma.
     de kans dat je zwanger bent, is niet heel groot, maar die kans is er wel

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      11 juli 2019 at 2:43 pm

      Overal en altijd waar sperma en vagina samenzijn bestaat een kans op zwangerschap. Het heeft weinig nut een condoom om te doen, wanneer je op het punt staat klaar te komen. In de eerste plaats kan je te laat zijn met het condoom om te doen en in de tweede plaats komt er voorvocht vrij, en daar kan ook al sperma in zitten. Dus als je gaat vrijen, condoom omdoen, en wel zodra je vriend een stijve heeft.

      Hoe groot de kans op een zwangerschap is, kan ik natuurlijk niet zeggen, ik ben niet helderziend. Maar ik kan je wel zeggen, dat wat jullie doen, allesbehalve veilig is…

  • Avatar

   Chantal

   11 juli 2019 at 3:29 pm

   Hoi

   Vorige week hebben mijn vriend en ik sex gehad. Hij is eerst in mij geweest toen condoom gepakt en daarna is hij klaargekomen. Was 2 weken na 1e dag menstruatie

   Hoe groot is zou een evt zwangerschap mogelijk zijn?

  • Avatar

   Anno

   7 augustus 2019 at 12:17 am

   Hii ik heb dus een paar keer sex gehad met mijn vriend alleen hij is niet in mij klaargekomen. Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben? Daarna is hij op mn rug klaargekomen en heeft hij geplast en ging ie er naar een kwartje weer in. Nu ben ik dus heel bang op een zwangerschap en ben 15 jaar.

   • Avatar

    Anno

    7 augustus 2019 at 12:19 am

    Onveilige sex trouwens **

    • Avatar

     Felice Veenman

     AUTHOR
     7 augustus 2019 at 12:28 pm

     Beste Anno, als ik je verhaal zo lees, is de kans niet erg groot. Maar onbeschermde seks is risicovol! Realiseer je wel dat ook in voorvocht sperma zit.
     Dus je vriend kan buiten jou klaar komen maar ondertussen toch al sperma hebben “gelost” Gebruik een condoom ( ook tegen geslachtziektes ) en de pil.

  • Avatar

   Esmer

   7 augustus 2019 at 11:46 pm

   hoii ik heb een vraag. Ik ben 16 jaar en zwanger geraakt alleen durf het niet te vertellen aan mijn ouders want die zeiden altijd. Wat erg als je dochter onder de 18 zwanger raakt en ben heel bang voor de reactie van de mensen om me heen. Wat kan ik het best doen.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    8 augustus 2019 at 7:20 am

    Lieve Esmer, er is maar een ding wat je kan doen: het vertellen. Zwangerschap en een baby kun je nu eenmaal niet geheim houden.
    Je ouders zullen er beslist van schrikken, maar daarna zullen ze je vast wel willen helpen. Ouders houden namelijk van hun kinderen. Ook als die dingen doen die ze niet verstandig vinden…Als je het heel erg moeilijk vind om direct naar je ouders te gaan, zoek dan een tussenpersoon. De meeste scholen hebben een of meerdere vertrouwenspersonen. Die hebben wel vaker een zwangere zestien-jarige gezien en weten hoe hier mee om te gaan. maar misschien heb je ook een lievelingstante, of een oma of een buurvrouw, aan wie je je verhaal kwijt kan voor je naar je ouders stapt.
    Maar je zal echt moeten gaan praten en hier niet langer alleen mee rond blijven lopen. Laat je me weten hoe het is gegaan? sterkte ! Felice

  • Avatar

   Sara

   19 augustus 2019 at 10:29 am

   Wij hebben n kinderwens, maar mijn vriend komt moeilijk klaar.. Alleen als hij zichzelf aftrekt. Denk dat het presteren is dat het niet gaat en als ik vrij nat ben, voelt hij minder met penetreren. Maar hij is nog maar een keer in mij klaargekomen en een week daarna verloor ik bloed/bruine afscheiding. Ik denk een vervroegde ongesteldheid. Is er iets te proberen waardoor hij wel kan klaarkomen in mij?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    19 augustus 2019 at 10:45 am

    om zwanger te worden is het echt wel nodig dat je vriend in jou klaar komt. Hoe vochtig jij bent heeft er helemaal niets mee te maken of hij in jou kan klaarkomen. 😉
    Ik krijg geen beeld hoe lang jullie al samen zijn, met andere woorden, hoe moeilijk het voor je vriend is om in jou klaar te komen.
    Als jullie nog maar kort een relatie hebben, zou ik zeggen: ga fijn allebei dingen uit proberen die voor jullie beiden , fijn en sexie voelen.
    Waneer dit al een tijd aan de gang is, zou ik zeggen; zoek hulp via de huisarts.

    • Avatar

     Sara

     19 augustus 2019 at 11:21 am

     Hij zegt dat als ik heel vochtig ben dat hij dan minder geprikkeld wordt ofzo. We zijn nu wel echt bewust bezig met kindje voor nu 4 maanden maar hij is verder nog nooit ook echt klaargekomen
     Als hij zelf zich aftrekt gaat t wel maar als ik t doe dan niet

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      19 augustus 2019 at 6:05 pm

      dat klinkt niet echt prettig voor jou allemaal. Je vriend heeft geen “technisch” probleem met klaarkomen. Dan zou het ook niet lukken, als hij zichzelf bevredigt. Het is dus een gevoelsprobleem.
      Ik zou hulp zoeken als ik jou was, voor het een serieus probleem gaat worden. Laat je nog eens horen hoe het met je gaat?

  • Avatar

   Anoniem

   24 augustus 2019 at 11:19 am

   Hi ik heb laatst geprobeerd (onbeschermde) seks te hebben met een jongen alleen dit lukte niet hij is alleen tegen mijn vagina aangekomen of dr netttt in, ook moet ik al over 3 dagen ongesteld worden. Kan ik zwanger zijn?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    24 augustus 2019 at 6:51 pm

    het heet niet voor niks onbeschermde seks…en daar kun je zwanger van worden, ook als je vriend maar kort in je is geweest. In voorvocht kan namelijk al sperma zitten.
    Of je 3 dagen voor je menstruatie al vruchtbaar bent, is niet zo te zeggen. Om te weten wat je vruchtbare dagen zijn, moet je je je cyclus een tijd heel goed bijhouden…
    Wees verstandig, gebruik een condoom en/of ga aan de pil

  • Avatar

   Anoniem

   30 augustus 2019 at 10:45 pm

   Hey Hey
   Na het badderen heb ik mijn vagina afgeveegd met een net bespoten but handoek ( klinkt vies i know) ik heb een best wijde en open vagina (aangeboren) dus de sperma heeft mijn clitorus geraakt en is dus binnen in gekomen, kan ik hiervan zwanger zijn.

  • Avatar

   Martha

   1 september 2019 at 7:25 pm

   Hoi, ik was laatst op vakantie en tijdens het zwemmen zag ik een man in mijn buurt aftrekken in de zee, toen zwemde ik weg. Ben ik nou zwanger of niet, want ik ben de heletijd heel misselijk.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    2 september 2019 at 9:26 am

    Beste Martha, dat heb je toch in de tekst kunnen lezen? De kans dat sperma overleeft in water is heel klein, bovendien stond je vast niet naast hem. Zou je niet gewoon misselijk kunnen zijn van spanning? en omdat het heel vervelend is, zoiets te zien?

    • Avatar

     Martha

     2 september 2019 at 8:05 pm

     Haha, ja klopt, ik werd vanochtend uiteindelijk weer ongesteld!🎊🎊

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      3 september 2019 at 7:30 am

      gelukkig !!! dat is fijn te horen en lief dat je het komt vertellen!

      • Avatar

       Gaip

       11 september 2019 at 6:28 pm

       Ik ben ongesteld op 24 august en gestop op 29 August is geweesten mijn vriendje klaarkome vaak in mijn kan ik zwanger want we wil heel graag kids ?

      • Avatar

       Felice Veenman

       AUTHOR
       12 september 2019 at 7:57 am

       Je kan je vruchtbare periode uitrekenen, maar echt heel erg betrouwbaar is dat niet.
       Om zwanger te worden is het wel nodig dat je vriend in jou klaarkomt, maar het is niet hoe vaker, hoe meer kansen…

  • Avatar

   Gaip

   12 september 2019 at 3:41 pm

   Ik ben vruchtbaar 3 septem tot 10 ik probeer zwangerworden toe juli a maar toe ik heb Test kom wel twee streep

   • Avatar

    Gaip

    12 september 2019 at 3:44 pm

    Ik kan foto niet stuur via hier maar ik ben weer ongesteld in augu

  • Avatar

   Gaip

   12 september 2019 at 3:47 pm

   Kan mense ongesteld en zwanger omdat ik hebt Al 1 vrouw gezien zij is zwanger maar in nog steed in ongesteld

  • Avatar

   Gaip

   13 september 2019 at 12:41 pm

   Ik weet niet hoe moet dat kan je voor mij doe?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    14 september 2019 at 8:14 am

    Iets uitleggen on line is heel lastig. Ik kan dan niet zien of je me begrijpt. Het beste advies dat ik je kan geven is ga naar een huisarts, of vraag een gesprek aan met de verpleegkundige van een huisartsen post. Die vinden dat echt geen rare vraag en zullen je beslist verder helpen. Dat is veel veiliger, em persoonlijker dan uitleg van mij on line. Heus niemand vindt het raar als je die vraag stelt

  • Avatar

   Gaip

   14 september 2019 at 3:30 pm

   Ik ben al bij arts geweest maar hun doe geen urine voor mijn

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    15 september 2019 at 5:29 pm

    urine test is om te kijken of je zwanger bent,die kan je ook bij het Kruitvat kopen.
    Als je wil weten hoe je je vruchtbare dagen kan uitrekenen, helpt de huisartsen post je wel verder.
    Je kan gewoon vragen: kunt u me helpen uit te rekenen op welke dagen in de maand ik het meeste kans heb om zwanger te worden

  • Avatar

   Gaip

   16 september 2019 at 12:48 pm

   Is goed dankjewel maar ik moet afspraak maken met mij huisart toch?

  • Avatar

   Gaip

   16 september 2019 at 9:08 pm

   Dankjewel

  • Avatar

   Gaip

   28 september 2019 at 1:15 am

   Wat is ovulaties ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    28 september 2019 at 2:26 pm

    Dat is het moment dat een eitje los komt van de eierstok en en via de eileider op weg gaat naar de baarmoeder.
    Dat gebeurt een keer per maand. Als het eitje in je baarmoeder zit, kan het bevrucht worden door sperma. En dat wordt dan de baby.
    Als het eitje niet bevrucht wordt, word je ongesteld en voert je lichaam het eitje af. Volgende maand een nieuwe kans

  • Avatar

   Gaip

   28 september 2019 at 5:21 pm

   Dankje dus het best momment dat al ik met mij man same dus ka ik zwanger raken of niet want ik ben Vermoedelijke datum van de eisprong 1 oktober ovulaties tot 2

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    28 september 2019 at 7:21 pm

    sperma kan in de baarmoeder 2 tot 3 dagen overleven. Dus je kan 2 dagen eerder beginnen. En ga voor de zekerheid ook nog 2 dagen door. Je weet immers niet zeker of je de ovulatie hebt?
    En denk erom: heel vaak vrijen op dezelfde avond, heeft geen nut !
    Veel succes voor jullie beiden

  • Avatar

   Gaip

   29 september 2019 at 12:26 am

   Ja maar ik en mij man we zij bijna vaak same dus ik kan niet tel hoeveel dagen kan man zaadcel blijve in mijn ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    29 september 2019 at 6:56 am

    dat hoef je ook niet te tellen. EEn zaadcel kan 2 tot 3 dagen in leven blijven.

  • Avatar

   Gaip

   29 september 2019 at 12:48 am

   Ik ben vruchtbare periode 27 september -2 oktober
   en mijn meest vruchtbare dagen 29 september -1 oktober
   En mijn verwachte ovulatiesdatum is 1 oktober ?

  • Avatar

   Gaip

   29 september 2019 at 2:23 pm

   Hoe bedoelt u 25 september en tot 4 oktober?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    29 september 2019 at 2:56 pm

    als je gelijk hebt en je ovulatie is rond 27 september- 2 oktober ( het is natuurlijk lastig het precies te zeggen ) dan heb je het meest kans op succes tussen 25 september e 4 oktober. En daarna weer de volgende maand ( maar zo lang zou ik niet wachten met vrijen :-))

  • Avatar

   Gaip

   29 september 2019 at 4:38 pm

   Ik heb wel gelijk ik ben eingelijk vruchtbare op 26 maar mijn periode is 27 en tot 2 oktober maar 1 oktober is mij ovulaties en de last dagen vruchtbare is 2 oktober 🙂

  • Avatar

   Gaip

   29 september 2019 at 4:39 pm

   Denkt u dat kan ik zwanger worden of niet voor deze maand?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    29 september 2019 at 5:02 pm

    dat weet niemand. Dat moet je gewoon afwachten. Rustig aan, want perse zwanger willen worden, dat helpt niet mee…

  • Avatar

   Gaip

   29 september 2019 at 7:41 pm

   Ik snap het ik kan niet meer afwachten wil snel weten 🙂

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    30 september 2019 at 7:34 am

    Dat kan ik ook wel begrijpen, hoe lang ben je al bewust bezig met zwanger worden?

  • Avatar

   Gaip

   30 september 2019 at 7:23 pm

   Ik probeer zwanger worden toe julie al maar niks gebeurd toe 8 julie ik heb staafje in mij arm verwijderen tot nu toe ik probeer zwanger zij maar ik ben neit zwanger worden ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    1 oktober 2019 at 6:44 am

    als je een staafje in je arm heb gehad, moet je lichaam eerst herstellen !!
    Dat kan echt wel een paar maanden duren.Dus word nu maar niet te snel ongerust

  • Avatar

   Gaip

   1 oktober 2019 at 2:37 pm

   Ja maar ik hebt gelezen over de staafje ze zeg dat Al je heb staafje in armen verwijdere dan je weer snel vruchtbare en nog voor mij eisprong en mij man zijn bijna vaak in mijn hoe groot kan ik zwanger rake?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    1 oktober 2019 at 4:30 pm

    kan je zwanger worden, dat klopt, maar niet direct de volgende dag of de volgende maand. je lichaam moet wel even herstellen.
    De ene vrouw is heel snel zwanger, de andere vrouw doet er lang over.
    Je moet gewoon geduld hebben, sorry maar zo is het. Dus maak je zef nu niet helemaal gek met ik wil NU zwanger worden. Daar word je alleen maar ongelukkig van

  • Avatar

   Lisa

   4 mei 2020 at 8:15 pm

   Aals mij vriend klaar in op ovulatie dagen kan ik zwanger rake?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    6 mei 2020 at 10:38 am

    Beste, ik neem aan dat je bedoelt, kan ik zwanger worden als mijn vriend in mij klaar komt als ik menstrueer.
    Dat kan, sommige vrouwen zijn in de laatste dagen van hun menstruatie al weer vruchtbaar. Als je zeker wil weten dat je niet zwanger wordt, gebruik dan de pil.

  • Avatar

   Lisa

   12 mei 2020 at 6:11 pm

   We wil kids make ik hoef geen pil gebruiken

  • Avatar

   Lisa

   29 juni 2020 at 9:42 pm

   Na eisprong beginnen met pil slikken kan nog zwanger rake?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    30 juni 2020 at 11:18 am

    bij mijn weten begin je met de pil op de eerste dag dat je menstrueert. Dan zou je in principe veilig moeten zijn.
    In alle andere gevallen, moet je 7 dagen wachten>
    Voor alle zekerheid kan je de eerste maand nog condooms gebruiken

    • Avatar

     Anoniem

     28 juli 2020 at 8:33 pm

     Hoi! De eerste dag na mijn menstruatie is mijn vriend een klein gedeelte in mij geweest maar daarna begon ik als een gek te bloeden (het was de eerste keer en ik was kapot zenuwachtig) daarna ben ik naar de wc gerend. Het was onveilig. Ik heb een cyclus van meer dan 28 dagen. Kan ik nu zwanger zijn of hoe groot is de kans daarop?

     • Avatar

      Felice Veenman

      AUTHOR
      29 juli 2020 at 9:27 am

      beste anoniem, een lastige vraag…of je vriend helemaal of een beetje in je is geweest maakt op zich niet uit. Je kan zwanger worden zodra er sperma vrijkomt en jij vruchtbaar bent. Welliswaar is de kans het grootst als je vriend ook kaarkomt in je, maar ook zonder dat, kun je zwanger worden. Of jij zwanger bent is lastig te zeggen, dat zal je moeten testen.
      Je zegt dat het je eerste keer was, het kan ook gewoon je maagdenvlies zijn geweest dat is gaan bloeden. bij de ene vrouw komt de eerste keer meer bloed vrij dan de ander.
      Vrij alsjeblieft nooit meer onveilig! Gebruik een condoom en als jullie er zeker van zijn dat geen van beiden een geslachtsziekte heeft, de pil.

      • Avatar

       Anoniem

       31 juli 2020 at 1:56 am

       Hij is daarvoor ook nog niet klaargekomen en ik had gelezen op internet dat er dan geen spermacellen vrij kunnen komen bij het voorvocht, klopt dat?

      • Avatar

       Felice Veenman

       AUTHOR
       31 juli 2020 at 7:48 am

       dat is helaas niet juist.Ook in voorvocht kunnen al spermacellen zitten. Niet in de hoeveelheden als wanneer een man echt klaar komt, maar het kan wel.

  • Avatar

   Lovemaanlicht

   12 juli 2020 at 11:16 am

   Hey
   Kan je zwanger worden als je de pil slikt en me vriend komt klaar in me ?
   Want toen hij zijn eikel er uit halde toen kwam er een beetje bloet uit hoe kan dat en kan je dan zwanger worden als dat gebeurt en je slik iedere dag de pil ?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    13 juli 2020 at 5:37 am

    Lovemaanlicht, wanneer je vriendin de pil sikt, is ze niet vruchtbaar, daar zijn twee uitzonderingen op:
    1) er is een heeeel klein percentage vrouwen dat niet gevoelig is voor de pil. Als je vriendin denkt dat zij dat is, moet ze naarde huisarts gaan
    2) wanneer je te vroeg met onbeschermd vrijen begint: afhankelijk van de datum waarop een vrouw begint met de pilte slikken zijn er nog een aantal dagen waarop de pil nog niet volledig “werkt”
    Het hele doel van de pil is dat je kan vrijen zonder bescherming en zonder zwanger te worden. 🙂
    Een beetje bloed kan op verschillende manieren ontstaan. Als je je onzeker voelt, neem dan contact op met de huisarts!

  • Avatar

   anoniem

   10 augustus 2020 at 11:09 pm

   Mijn vriendin die trok mij af op de dag van haar ovulatie, ik ving het op met mijn hand en heb het daarna met wc papier eraf gehaald en 2x m’n handen gewassen zonder zeep en goed afgedroogd. Een half uur later heb ik haar gevingerd. Ze zit niet aan de pil. Is het mogelijk dat ze zwanger is geworden.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    11 augustus 2020 at 7:11 am

    zaadcellen leven buiten het lichaam maar heel kort, tenzij ze op een veilige en warem plaats zitten ( bv de mond ) of op bezweette handen.
    Jij hebt je handen gewassen en afgedroogd, dus het lijkt me dat jullie niet echt risico lopen. Maar wellicht is het verstandig om toch eens aan voorbehoud middelen te denken…

  • Avatar

   TONNIE VOORN

   10 oktober 2020 at 2:27 pm

   hallo als je in een vrouw klaar komt maar niet spuit kan ze dan zwanger zijn worden

  • Avatar

   Ashley

   22 oktober 2020 at 7:28 pm

   Hey..
   Kun je zwanger worden als je het 3/4 x doet op een dag met klaarkomen en je laat de prikpil zetten?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    23 oktober 2020 at 6:56 am

    klaarkomen heeft niets te maken met zwanger worden. Of je een orgasem krijgt of niet, maakt niks uit.
    De prikpil helpt Nadat de prik is gezet! Dus tegen het sperma dat daarna in je lichaam komt. Niet met terugwerkende kracht…
    Snap je het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *