zwanger worden

walnoot

Kinderen maken? Walnoten eten!

 

Een onderzoek aan de "UCLA School of  Nursing" lijkt  aan te tonen dat het eten van walnoten daadwerkelijk de kwaliteit van het sperma verbetert. En geloof me: mij klonk het ook vreemd in de oren..

Het onderzoek : "Walnuts Improve Semen Quality in Men Consuming a Western-Style Diet: Randomized Control Dietary Intervention Trial" was gebaseerd op het feit dat in Amerika een op de zes koppels problemen heeft met het verwekken van een baby. En daarvan liggen de problemen in 40 % van de gevallen bij de man. ( vinden mannen vaak niet leuk ...)

Onderzoek

Het onderzoek duurde 12 weken. Er waren 117 mannen tussen de 21 en 35 jaar bij betrokken.

 

De groep werd in 2-en gesplitst. De ene helft van de proefpersonen voegde per dag 75 gram ( gepelde ) walnoten aan hun eten toe.

 

De andere groep at in die hele periode geen enkele noot.

 

Beide groepen hadden een normaal Amerikaans eetpatroon en daar werd  niets aan veranderd.

 

Na 12 weken bleek de sperma kwaliteit van de groep die walnoten at behoorlijk te zijn gestegen ten opzichte van de groep die geen noten had gegeten. Hun sperma kwaliteit was hetzelfde gebleven.

 

Al sinds mensenheugenis wordt er een verband gelegd tussen eten en zwanger worden. Maar daarbij is men altijd uitgegaan van de vrouw en wat zij at en/of moest eten. Nu blijkt dat ook wat mannen eten van invloed kan zijn op het maken van een baby.

 

UCLA Fielding School of Public Health’s Center for Occupational and Environmental Health.

 

Read more at http://scienceblog.com/56118/recipe-for-starting-a-family-add-walnuts/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+scienceblogrssfeed+%28ScienceBlog.com%29#tThCqW5YA8Xvz4ty.99

 

  lees ook: dieet voor de papa to be