Pas op daar is weer zo een BemoeiMoeder

bemoeimoeders

Niets vermoedend werd ik moeder. Mijn grootste wens was vervuld op mijn 39ste, ik werd moeder van een zoon. Ik had nog geen weet van de geheime club De BemoeiMoeders. Ze zijn vooral actief op social media maar pas op je kunt ze ook treffen in de speeltuin, supermarkt of in je eigen vriendengroep.

Borstvoeding dat hoort zo

Als je een moeder bent, ben je er vast al een paar tegen gekomen. Zo een moeder die zich ongevraagd met jouw opvoeding bemoeit, je zegt wat je fout doet en met een beetje pech vallen ze je woordelijk aan.
De borstmoedermaffia was al een bekend fenomeen, kies je bewust voor flesvoeding kan je een heel betoog verwachten hoe goed moedermelk wel niet is. Hoe bijzonder deze ervaring is en dat de natuur het niet voor niets zo heeft geregeld. Heel eerlijk: ik wou dat ik voor flesvoeding was gegaan. Het was zo een martelgang bij mij. De opmerkingen van de kraamhulp en andere mensen hielpen mij niet om de knoop door te hakken en te kiezen voor flesvoeding. Laat elke moeder haar eigen keuze hierin maken!
De baby wordt gevoed en daar gaat het om.

Aannames zijn gevaarlijk.

Hoe vaak ik niet opmerkingen heb gehad dat ik mijn zoon teveel help.
Op de wc bijvoorbeeld en dat ik daarom vaak een invalide wc kies, want een groot kind zijn kont afvegen in een kleine ruimte is niet altijd even makkelijk. Ook had hij hulp nodig met aankleden bij zwemles waardoor ik wel naar binnen mocht ondanks de coronaregels en wekelijks kon ik rekenen op een sneer van een moeder.
Ik heb nieuws voor jullie Bemoeimoeders: aan de buitenkant kan je niet altijd zien of je kind een beperking heeft!


Mijn zoon heeft vaak mijn hulp nodig en ik geef die met liefde. In zijn eigen tempo ontwikkelt hij zich en dat hij een lekkere babbel heeft zegt niks over of hij zijn veters wel kan strikken, zijn broek kan openmaken of alleen mag zwemmen. Aan mijn zoon zijn oren en ogen mankeert nou net niks. Besef je dat als jij opmerkingen maakt, hij het hoort en het zijn zelf vertrouwen geen goed doet. Hij had immers niks liever gehad om ook alles te kunnen net zoals zijn leeftijdsgenootjes om zich heen.
Aannames zijn gevaarlijk: oordeel niet te gauw en hou je mening wat vaker bij je.

Social Media en BemoeiMoeders

Vol verbazing zit ik vaak de reacties te lezen op Social Media, helemaal de bekende moeders kunnen een portie kritiek verwachten. Als een peuter met een speen loopt dan zijn de reacties niet misselijk.Samen douchen, pakjes drinken (met suiker erin), met je kind in een bed slapen weet wat je doet moeders….voor je het weet krijg je een golf van kritiek.


Ik liet mijn zoon testen op Corona

De Bemoeimoeders verklaren je tot kindermishandelaar omdat je je kind een coronatest hebt laten afnemen. Als jij dat niet laat doen, is dat prima. Maar waarom wil je mijn keuze bestempelen als iets misdadigs? Mijn zoon had er trouwens niks van.
Laten we accepteren dat we allemaal een andere manier van opvoeden hebben. Dat we als ouders verschillende keuzes maken en er vaak niet een goed of een fout is.
Tips delen vind ik fijn maar ook hier geldt: het is de toon die de muziek maakt!

Lieve BemoeiMoeders mijn vader zei toen ik een kind was altijd tegen mij: “Let maar op jezelf daar heb je je handen vol aan!!”
Bemoei je met je eigen kinderen. Laat ons lekker met rust.
Dan kunnen wij lekker onze kinderen met een gerust hart achter de tablet zetten met een zak chips en een glas cola terwijl we zelf lekker Netflix liggen te kijken met een wijntje in onze hand.

Groet Kaat

Benieuwd naar meer kronkels/krabbels van mijn hand?
Op mijn pagina Kaat Krabbelt en Facebook Kaat Krabbelt laat ik je meekijken in mijn leven

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *