fbpx

Je kind kwijt raken

4 februari 2018| by: Felice Veenman |11398 Views|21 Comments
Je kind kwijt raken

Ik raak altijd van alles kwijt: Sleutels (laatst gezien op de tafel). Portemonnee (zat toch in mijn blauwe tas??) Bril (toch op mijn hoofd, dank je wel..) maar ik ben nog nooit een kind kwijtgeraakt.
Nou ja, die ene keer dat ik dochterlief bij de Hema kwijtraakte en bij AH terug vond niet meegerekend dan. Die heb ik verdrongen, dus die telt niet…

Er zijn een heleboel trucs, om ervoor te zorgen dat je elkaar niet kwijt raakt. Hoewel ik me er destijds niet zo van bewust was, heb ik altijd de “gebruik je gezonde verstand” methode gebruikt.
Wanneer we op pad gingen was het vaste afspraak: raak je elkaar kwijt, dan ga je terug naar waar je elkaar voor het laatst gezien hebt.

In het buitenland wezen we een cafe aan als verzamelpunt, mochten we elkaar kwijt raken.
Wanneer we in de rij stonden voor bus, tram of trein, zei ik altijd: ”Ik zet jou er als eerste in. Als ik er niet meer in kom, stap je de volgende halte uit. En wacht je daar. Dan zit ik in de volgende tram, trein, of bus.” Gebeurde natuurlijk nooit. Het moet heel raar aflopen wil ik niet in de tram, trein of bus stappen waar mijn koter al inzit…maar je begrijpt: voor het idee.

Kwijt raken bestaat

Kortom, ik heb mijn kinderen er altijd bewust van gemaakt dat er zoiets bestaat als “elkaar kwijt raken” en dat je dan maatregelen moet nemen. Ik weet zeker dat dat er in hoge mate aan heeft bijgedragen dat het me nooit (nee ook niet in de Hema) is overkomen. Want ik kan nu niet zeggen dat ik van die volgzame brave kindjes had. ( Ik bedoel heb).
Ik las daarom ook met verbazing een tip in de Linda: “wij gaan altijd een helium ballon kopen en die knoop ik aan haar jasje. Vindt ze prachtig.”  Lieve mede-moeders, gaan ze me nu serieus wijsmaken dat je, als je even wil stadten met je kleine, dan vier euro uit moet geven ( per keer ), als je al zo’n winkel in de buurt hebt?? Wat is er mis, met ze zelf leren denken, zelfs als ze pas drie zijn??

Lees ook: https://www.babyenkind.nl/is-mijn-dreumes-te-zwaar/

51

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

21 Comments on this topic

  • Julie

   7 februari 2018 at 12:18 pm

   Ik heb geen kinderen maar kan me er wel iets bij voorstellen als je elkaar kwijt zou raken! Dat van de volgende halte afstappen vind ik een goed idee! 🙂

  • Cynthia

   7 februari 2018 at 12:22 pm

   Hahaha! Helemaal mee eens! Ukkies kun je best al leren denken en opletten. Ze kunnen meer dan je denkt. Een heliumballon aan je kind vastknopen elke keer als je op oad gaat. Pfff moet er niet aan denken! Dan mag ik wel een flinke heliumtank in gaan slaan. Hahaha!

   • Felice Veenman

    AUTHOR
    7 februari 2018 at 1:13 pm

    ja !! of nooooit meer op pad gaan natuurlijk!

  • Lodi

   7 februari 2018 at 12:31 pm

   Hier precies zulke afspraken gemaakt toen ze jonger waren, als we elkaar kwijt raken lopen en daar en daar heen en dar wachten we op elkaar. Afgezien van een keer bij de Jumbo toen hij om de hoek stond ben mkz eerder ik ze verder nooit kwijt geraakt, maar dat is wel mijn ergste nachtmerrie, moet ik zeggen. Die tip van de Linda vind ik maar raar.

  • Stefaan De Winter

   7 februari 2018 at 12:32 pm

   leuk geschreven en herkenbaar als ik met de kindjes van men schoonbroer op pad ben. punten afspreken om elkaar terug te vinden bij verlies 🙂 gelukkig nog geen gebruik van moeten maken maar je weet maar nooit 🙂

  • Proudweirdo

   7 februari 2018 at 2:27 pm

   Toevallig heeft mijn moeder me ook altijd geleerd ‘wat te doen als we elkaar kwijtraken’ en ik spreek nog steeds een ‘pick up, in case of..’ plek af met mijn man, wanneer we in het buitenland zijn. Een kleine kans dat we elkaar kwijtraken, maar je weet het nooit. Better safe than sorry.
   Ik heb geen kinderen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf er wel voor aanzie dat, als ik ze zou hebben, ik ze zou vergeten of kwijtraken, puur omdat ik Queen chaos ben. ?
   Dus in dat geval zal ik mijn kinderen juist leren, wat ze moeten doen als we elkaar kwijtraken. 😉

   • Felice Veenman

    AUTHOR
    7 februari 2018 at 3:40 pm

    haha, wat een heerlijk eerlijk antwoord! maar troost je: ik ben ook een chaoot en er nooit een kwijtgeraakt…

  • Patricia Schmitz-Heres

   7 februari 2018 at 7:01 pm

   Ik ben gelukkig mijn zoontje nog nooit kwijtgeraakt, maar wij spreken inderdaad wel altijd een punt af. Ook al is hij nog klein, we proberen wel altijd duidelijk te maken aan hem dat we daar en daar afspreken.

  • Tom Outdoor

   7 februari 2018 at 8:36 pm

   Volgens mij had ik als kind niet afspraken. En ik was toch best een stuiterbal( BEN).
   Maar mijn moeder liep wel achter me aan haha

   • Felice Veenman

    AUTHOR
    7 februari 2018 at 10:05 pm

    haha, je moeder had vast een geweldige conditie

  • Wanda

   7 februari 2018 at 9:46 pm

   Ik zag laatst zo’n klein meisje met zo’n tuigje om, blijkbaar ook bedoeld tegen het weglopen. Misschien wel heel handig maar zag er wel wat sneu uit…

   • Felice Veenman

    AUTHOR
    7 februari 2018 at 10:06 pm

    ik hoor ook van kinderen die het best grappig vinden, gelukkig..

  • Rosanne

   8 februari 2018 at 9:49 am

   Leuk geschreven! Ik denk dat je gelijk hebt, als je ze jong zelf laat denken dan komt het vanzelf wel goed.

  • nicole orriens

   1 april 2018 at 7:52 am

   Ik sprak ook altijd een plek af met de kinderen voor het geval we elkaar uit het oog zouden verliezen. En ik nam ook altijd het protocol door wat ze moesten doen als ze me niet meer zagen.

  • Sylvahna.nl

   1 april 2018 at 8:30 am

   Ik heb geen kinderen, maar ik weet dat ze zomaar ergens heen kunnen lopen zonder dat je dat door hebt.. Die van een heliumballon is niet echt realistisch, maar moest er wel om lachen, haha!

  • An

   1 april 2018 at 3:04 pm

   Ik schreef steeds mijn gsm-nummer op hun hand

  • Myrthe

   1 april 2018 at 10:18 pm

   Mijn ouders zeiden hetzelfde als jij. Maar meestal hielden ze me zo in het oog of riepen ze als ze me even niet zagen dat ik als kind nooit verloren ben gelopen. Dat verhaal van de ballon vind ik ook heel gek. Zou ik zelf nooit doen. ?

  • Luc van de Wiel

   2 april 2018 at 7:10 am

   Het is mij nooit overkomen als kind, ik kan me voorstellen dat je in paniek raakt. Het is goed om als ouder én als kind voorbereid te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *