fbpx

Kersteten met de kinderen, doe maar gewoon…

19 december 2018| door: Felice Veenman |404 Views|13 Comments
Kersteten met de kinderen, doe maar gewoon…

Ik wil het eens hebben over kersteten voor kinderen. Maar als je nu van mij een hele serie Pinterestwaardige recepten verwacht, hou dan maar op met lezen.
Daar ben ik gewoon, hoe zal ik het zeggen, het type niet voor.

 

Eten, of het nu kersteten, paaseten of gewoon eten is, is geen knutselmateriaal. Het mag er best leuk uitzien, maar er zijn wel grenzen, vind je niet?
Je zal toch gek zijn wanneer je als moeder aardbeien af gaat snijden om de bovenkanten op een marshmallow te prikken. Om dan ( hoe verzinnen ze het ) met chocoladeglazuur een gezichtje op die marsmallow te tekenen ?

Ik doe ook eens mijn best op kersteten

Toen ik een keer hip wilde doen heb ik sterretjes uit witbrood gestoken om die dan te roosteren voor bij de soep. Ik dacht: zo gebeurt, ziet er leuk uit, doen we!
Nou ten eerste was het al een hele toer om een ster uit dat brood te prikken: ik gebruikte een vorm voor koekjes en die zijn helemaal niet scherp genoeg…Ten tweede had je een boterham nodig om een pietepeuterig sterretje uit te steken. Wil je genoeg brood bij de soep, sta je je wezenloos te steken. Eens maar nooit meer.

Kinderen houden van simpel.

Mijn ervaring is dat kinderen houden van simpel. Die van mij kon je ieder jaar weer blij maken met een paddenstoeltje. Je weet wel : gevuld ei, kapje van tomaat erop en met een tube mayo maak je de stippen. Njomnjomnjm… Het toppunt van kersteten Ooit heb ik me laten verleiden ze voor het kerstdiner van de klas van dochterlief te maken. Zesentwintig stuks…. Die je ook nog moet vervoeren en heel op school zien te krijgen. Jullie begrijpen het al, ook een gevalletje: eens, maar …..

Dit jaar zet ik weer paddenstoeltjes op tafel, for old time sakes, omdat het kan.

Wat ik zelf als kind trouwens het toppunt van lekker vond, was compote. Over simpel gesproken. Mijn moeder kocht 2 blikken gemengd fruit, en kieperde die in een glazen schaal. Njomjomjom. Toen he, nu jaag je me er het huis mee uit…

Vertel: waar maak jij jouw kinderen blij mee? En wat was jouw ultieme kersteten toen je klein was?

Lees ook: weg met de Bentobox

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

13 Comments on this topic

    • Avatar

      An

      19 december 2018 at 8:13 am

      Voor mij waren kip en kroketjes een feest. Ik hield niet van dat speciale eten. Nu is dat anders.

    • Avatar

      simone

      19 december 2018 at 8:31 am

      Stiekem is zo’n paddenstoeltje maken hetzelfde als het eerder genoemde voorbeeld met marshmallows 😉
      Maar wel lekker!

      • Avatar

        Felice Veenman

        AUTHOR
        19 december 2018 at 9:16 am

        een beetje wel…maar toch iets minder “pietepeuterig”

    • Avatar

      Nadia

      19 december 2018 at 8:50 am

      Ik vind gourmetten leuk met kerst. Spelen met eten doen we eigenlijk niet. Ik vraag me altijd af waar bijvoorbeeld de rest van het brood blijft als je vormpjes hebt? Hier is het gewoon brood met korstjes 😛

    • Avatar

      nicole orriens

      19 december 2018 at 9:18 am

      Helemaal mee eens. Onze kinderen doe ik ook geen plezier met ingewikkelde gerechten. Dus met Kerstmis hebben we bijvoorbeeld Pommes Duchesses uit de oven. Feestelijk maar wel makkelijk en gewoon.

    • Avatar

      lodi

      19 december 2018 at 9:29 am

      Hier maak ik ze ook blij met gewoon een lekker stukje vlees en het liefste patatjes er bij. Wij zijn alleen kerstavond thuis mt zijn vieren en gaan dan gourmetten met een sneeuwpop ijsje toe, elk jaar weer.

      • Avatar

        Felice Veenman

        AUTHOR
        19 december 2018 at 4:14 pm

        dat soort tradities zijn gewoon leuk !

    • Avatar

      mario

      19 december 2018 at 2:16 pm

      Ik denk dat de meeste kinderen al die poespas niet nodig vinden, maar het een beetje anders doen als anders is volgens mij al wel genoeg. Ik vind het wel leuk dat ik vandaag weer een nieuw woord geleerd heb 🙂 Njomnjomnjm

    • Avatar

      Dhini

      20 december 2018 at 11:59 am

      Voor mij alle lekkere gerechten welkom als maar geen varkenvlees. Ook voor mijn zoon, wel lust hij nog niet alles. Zijn favorieten zijn pizza, patat, pannenkoeken, pasta, nasi goreng, kroket is ook welkom, kibbeling.

    • Avatar

      Rory

      21 december 2018 at 10:49 am

      Wat een goed idee! Dat zou ik volgend jaar wel willen doen. Vorig jaar had ik een ‘eens maar nooit weer’-geval. Een heel gemakkelijk recept van een blogger genomen voor slagroomsoesjes met chocoladesaus (zelf maken) en sprinkels erop. Het ging perfect. Totdat ik een soesje met een plons omstootte in de pan met au bain marie chocoladesaus (het spette er behoorlijk uit). Toen ik met mijn elleboog ook nog wat soesjes omstootte en die in de bakjes met sprinkels belandde, dat vervolgens omviel op de keukenvloer, was ik klaar. Het meest vervelende is nog wel dat ik dacht: “Die dingen moeten koud blijven”. Veel te laat uit de vriezer gehaald waardoor een kleuter zich een ongeluk schrok van hoe koud het soesje in zijn mond was … Ze hebben de soesjes in de ijskast laten ontdooien en rond lunchtijd de dag erna waren ze heerlijk.

      • Avatar

        Felice Veenman

        AUTHOR
        21 december 2018 at 4:05 pm

        hahaha, maar ze waren in iedergeval lekker!!!

    • Avatar

      Saar

      4 januari 2019 at 9:13 pm

      Hier was dat eigenlijk gewoon fondue. We maakten thuis de schotels altijd zelf en laat ik zeggen dat ik dat het leukste gedeelte vond 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *