fbpx Back to Top

Is je dreumes gelukkig ?

6 maart 2019| by: Felice Veenman |1538 Views|0 Comments
Is je dreumes gelukkig ?

Je wil niets liever dan dat je kind gelukkig is. Dat is je  kracht en tegelijkertijd ook je zwakte als moeder….
Want er is niets zo fijn als een stralende dreumes. Daarom geef je tegen wil en dank, vaker toe dan je misschien zou willen. Het is ook zo moeilijk om te zien of je dreumes gelukkig is….

Het ene moment zitten ze heerlijk zoet te spelen, ze brabbelen en rommelen, je kan eigenlijk direct in de Linda. En dan…..als bij toverslag slaat het weer om. Je dreumes is boos, wil niks meer, als je hem oppakt slaat hij boos met z’n handjes naar je….niks is nog goed.

Dat is best naar voor jou als moeder, je vraagt je wanhopig af wat je nu toch fout hebt gedaan als moeder. Wees gerust: HE_LE_MAAL niks!

Het enige wat je moet beseffen is dat voor een kind dat tussen de een en twee jaar bestaat er geen “straks” Voor een kind van die leeftijd bestaat alleen NU. Dus ze hebben NU honger, ze willen NU het rode autootje, ze willen NU…vul maar in. Begint het je nu te dagen waarom je dreumes zomaar overal in slaap kan vallen ( bij voorkeur op tijden en plekken die jou helemaal niet goed uitkomen )
Dus …je dreumes is helemaal niet ongelukkig: hij wil alleen iets en hij wil het NU…

Soms zie je een dreumes heel druk en bijna verbeten in de weer: dan moet er bijvoorbeeld een stoel, of een weet ik veel wat, verplaatst worden. Denk dan niet: “dat arme kind!!! Ik zal hem even helpen” Dat arme kind is namelijk heel gelukkig en tevreden. Objecten verplaatsen is een van de grote opdrachten in het dreumes leven, daar worden ze heel erg gelukkig van.

gelukkig

Waar ze ook heel erg gelukkig van worden is dingen op en dicht doen…. De pedaal emmer bijvoorbeeld.Je kan er dingen instoppen, je kan er dingen uithalen…dat is toch geweldig en biedt zoveel meer mogelijkheden dan die domme sorteerdoos van Fisher Price…..
Het enige waar je dreumes ongelukkig van wordt, is dat jij er het mooie niet van inziet…

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *