fbpx

Hoe leert een baby een brood eten?

1 augustus 2019| door: Felice Veenman |471 Views|0 Comments
Hoe leert een baby een brood eten?

De vraag hoe een baby brood leert eten, kwam ik laatst tegen. En ik vond het een heel goede vraag: ik heb namelijk geen idee!
Deze moeder had er echt een probleem mee: haar baby weigerde brood te eten( nu gaf ze het kind ook koek, ik weet niet of er een verband is…)

leren brood eten, is het een issue?


Ik peinsde me suf, hoe mijn baby’s brood leerden eten, en ik heb geen enkel idee meer…
Wat ik me kan herinneren is dat ze op korstjes sabbelden, wat een enorm vies gekwijl en gedoe was. Maar ze leken het zo leuk te vinden, dat het niet in mijn hoofd opkwam om ze die broodkorst dan weer af te pakken.

geknoei

Ze knoeiden geweldig terwijl ze brood leerden eten, wat niet hinderde: wij hadden een hond die braaf en met liefde voor stofzuiger speelde. ( zal ik er nu bij vertellen, dat hij vanaf dat moment altijd gebedeld heeft? Nee, laat maar, dat gaat jullie niks aan…)

smeerkaas en nutella

Wat ik me ook nog kan herinneren is dat ik boterhammen smeerde met smeerkaas ( smeerworst mocht ook, maar dat deed ik nooit, vraag me niet waarom ). Dan had ik zo’n boterham keurig besmeerd, in kleine blokjes gesneden, op een leuk bordje. Je weet wel, zo’n moment dat je je een topmoeder voelt, en dan likte zo’n ondankbaar kind van drie blokjes de smeerkaas en gooide de rest op de grond. Waar de stofzuiger al likkebaardend te wachten stond.
Terugkijkend kan ik zeggen dat je baby brood leren eten, niet helemaal zonder geknoei ging…

Maar dat weggooien had niks met het brood zelf te maken, want op andere dagen aten ze het dan gewoon wel weer op.

Boterhammen met nutella, vonden mijn kinderen als baby echt een wereld idee,  ( zoonlief kikte rond zijn twintigste af) maar dat gaf ik alleen als ik zin had ze andere kleren aan te trekken,  of als ze toevallig nog in hun rompertje zaten te ontbijten.
Je gelooft gewoon niet hoeveel een baby die brood eet onder de nutella kan smeren.

Baby’s leren als vanzelf brood te eten, en volgens mij is dat ook normaal, of hebben jullie andere ervaringen?

lees ook : zelf babyvoeding maken

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *