Legends22: kleding voor stoere jongens

Kleding voor stoere jongens

Kinderen en kleding, het blijft iets wonderlijks. Al vanaf de geboorte heb ik een haat-liefde verhouding met de shirts, pakjes en broeken van mijn kinderen. Sommige koester ik, omdat mijn kind er zo schattig in uit zag. Of omdat het zijn allereerste pakje was. Anderen vervloek ik omdat ze ineens een maat hebben overgeslagen of, meer recent, mijn kinderen in staat zijn om alles te slopen.

Want ja, twee jongens, he? Die zijn nogal goed in vallen. En of ik nou een broek koop van 50 euro of van 7, ze gaan net zo snel kapot. Of ze blijven ergens achter haken op het klimrek en ja hoor: zit er weer een gat in een T-shirt. Overleeft alles het wel? Dan zijn ze er binnen één seizoen weer uitgegroeid.

May the odds be ever in their favor

Daarnaast heb ik de hoop opgegeven dat alles schoon wordt op 30 graden. Dus alles wordt minimaal op 40 graden gewassen. May the odds be ever in your favor, clothes. Alles wat de 40 graden niet overleeft, is jammer dan.

Gelukkig krijg ik ook nog wel eens wat van vrienden en mag ik soms een leuke review doen, zoals voor Legends22: stoere jongenskleding van Nederlandse bodem. En aangezien de jongens het altijd leuk vinden om zelf iets uit te kiezen, mochten ze samen met mij neuzen in de collectie. De oudste zeurt al maanden om een spelcomputer dus nam genoegen met een console-print en de jongste vond alle-letters-door-elkaar enorm fascinerend. Twee t-shirts met heel veel wit dus; bedankt jongens.

Legends22, review, kleding

Legends22 voor legendes

Legends22 heeft als motto dat in iedere jongen een potentiële legende schuilt, die op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden tevoorschijn komt. Prima boodschap. Ik ben namelijk de moeder van twee legendes dus wat dat betreft, is het natuurlijk een prima match 😉

Toegegeven, hoewel ik een aantal shirts echt heel cool vindt en we best nog wel moeite hadden met kiezen tussen de vele prints die mijn kinderen leuk vonden, is Legends22 voor mij nogal aan de prijs. Normaal gesproken hebben mijn kinderen wel eens merkkleding, maar dat zit meestal in een zak kleding waar andere jongens in mijn omgeving uitgegroeid zijn. Ik was dus wel benieuwd naar de kwaliteit. Want leuk, zo’n merk, maar dat wil niet automatisch zeggen dat mijn kleine bulldozers ze niet binnen een dag stuk krijgen.

We werden niet teleurgesteld. Toen we de shirts en het stoere zomerjack uitpakten, was ik positief verrast: de kwaliteit van de shirts is echt top, de stof is steviger dan dat van het merendeel van de kleding van de jongens (inclusief een groot deel van de broeken) en jeetje, wat kleedt het model mooi af! Dus oké, deze anti-dure-kleding-moeder moet toegeven dat er wat te zeggen is voor een kleine investering, ondanks dat ze er maar één seizoen in kunnen. Maar is de kleding ook gemakkelijk om in te spelen?

Nieuwe kleren testen

Moesten we natuurlijk even testen. Weet je nog, die legendarisch korte zomer van 2019 in februari? De jongens konden de hele middag in hun T-shirts buiten spelen en voor de foto’s wilde de grootste ook nog wel even zijn nieuwe zomerjack showen.

De stof is soepel en stretcht met je kind mee. Ze konden fietsen, klimmen, buigen, springen, schommelen en schuren langs houten palen (leuk zo’n natuurklimrek), maar de stof weerde zich kranig. Het wit werd een beetje zwart, maar de eerste keer wassen op 40 graden was een succes; de prints bleven heel en de shirts waren weer schoon en hoera! Er is niks gekrompen.

Leuke detail: de oudste, mijn immer voorzichtige grote jongen, vond zijn zomerjack zo leuk dat hij hem als zijn superheldencape bestempelde. Eigenlijk wilde hij hem ook aan naar school toen het inmiddels 10 graden kouder was. How’s that for a Legend(22)?

Samengevat:

De kleding is stevig, soepel en kleed echt fantastisch af. De prints zijn heerlijk stoer. De kleding is wel aan de dure kant wat mij betreft (dus geef het eens cadeau). En waar je ook op moet letten is dat de shirts in ieder geval wat klein uitvallen. De maatvoering is dubbel, dus als je 116 bestelt krijg je een 110-116. Om die reden heb ik voor mijn oudste van 1.26 toch maar de 134-140 gekozen en da’s maar goed ook, want een maatje kleiner had retour gemoeten. Even rekening mee houden bij het bestellen dus 🙂 Al met al zijn we helemaal tevreden en… zijn de jongens teleurgesteld dat het nog geen zomer is.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *