Vind je baby-naam tussen de sterren

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Avatar Felice 2 jaren, 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #35969
  Avatar
  Felice
  Sleutelbeheerder

  baby naam ster

  baby  naam : ster. Laat je inspireren in door het heelal

  Amos: de komst van een kindje verandert je hele universum. Dus waarom zou je je kind niet Amos noemen? Naar de Nasa sateliet

  Archer: is het Engels voor boogschutter, je kan de kleine natuurlijk ook Sagittarius noemen, dat is het Latijns voor boogschutter, maar dat is dan direct weer zo’n mond vol. En gewoon op zijn Hollands: Boogschuttertje, gaat het volgens ons ook niet worden.

  Aster: Jij denkt nu natuurlijk aan een bloem. Maar wist je dat Aster het Griekse woord voor Ster is? Veel leuker dan het inmiddels afgezaagde Sterre, toch?

  Caelum: is een zomerconstellatie aan de Zuider Hemel, romantisch toch, een andere duiding van de naam is hemels.
  Heel mooi, behalve als je je geduld met dat “hemelse ”kind verliest, natuurlijk.

  Celeste: klinkt toch best normaal, maar betekent Hemels. Komt de naam je bekend voor? Klopt. De koningin in get boek Babar heet ook zo.
  Cressida:  een van de manen van Uranus. Klinkt geweldig, voor een stoere meid

  Elara: is zowel een van de manen van Jupiter, als een geliefde van de Griekse God Zeus. En een naam , die je vast niet in de namen top tien tegenkomt!

  Estella: deze naam heeft een hele reis gemaakt, via het Latijn, naar het oud Frans en het betekent: Ster

  Lianna: in het Engels betekent deze naam: dochter van de zon, in het Hebreeuws: God heeft geantwoord. Persoonlijk zou ik voor de eerste betekenis gaan. Je kan er natuurlijk ook nog Zonnekind van maken, maar ik denk niet dat je dat er bij de Burgerlijke stand door heen krijgt.

  En dan eindigen we met :

  Sol:  De ster in het midden van ons zonnestelsel, ( Solar system) met andere woorden: de zon. De zon bezorgt ons de energie voor ons leven op aarde, kleine  Sol is vast overal welkom!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.