Goede Morgen!

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #19110
  alina75
  Lid

  Haasten. Ik haat het. Een strebertje willen zijn terwijl ik totaal geen greintje discipline bezit, haat ik nog meer. Waarom zou het vanmorgen anders zijn dan op andere ochtenden? Als de plamuur aangebracht is en mijn haren acceptabel toonbaar zijn, wat het nooit meer het geval is de laatste jaren, zou ik eindelijk de deur achter mij dicht kunnen trekken.Maar voordat ik daadwerkelijk de deur klink met mijn vingers kan beetpakken,moeten nog wat onvermijdelijke obstakels overwonnen worden. Ten eerste word ik geacht om s’ morgens op tijd mijn bed uit te springen. Dat gebeurt vrijwel nooit waardoor ik standaard een half uurtje langer blijf liggen dan mijn wekker toestaat.

  Boos en teleurgesteld sta ik op en werp vernietigend een blik naar de enige verleiding die ik niet kan weerstaan. Mijn heerlijk naar Robijn geurende bedje.

  Ik probeer me vlug te ontdoen van mijn pyjama, wat meestal ook wel prima lukt, indien manlief de sokken lade niet vergeet dicht te schuiven waardoor ik me genoodzaakt voel een struisvogel na te doen met de broek op mijn enkels. Dat resulteert in een lelijke landing, die uitmondt in Roemeense grove schuttingtaal en hoogstwaarschijnlijk twee kanjers van blauwe plekken oplevert. Ik realiseer me dat er niets ter wereld heilzamer werkt bij tegenslagen dan dampende zwarte koffie.

  [i][size=”3″]Voor de goedkeuring werp ik een snelle blik op het digitale klokje op het nachtkastje. Hij staart me onverbiddelijk aan waardoor me meteen duidelijk wordt dat ik niet wordt beloond. Eerst Jade wakker knuffelen. ,, Mam je kusjes en je neus zijn net ijspegels, je maakt me zo nog wakker.” Het werkt bijna altijd want binnen vijf minuten staat ze als een soldaat naast het bed en voltooid haar ochtendritueel met militaire discipline. Als moeder zijnde prijs ik me gelukkig met een dergelijke positieve eigenschap die ze overduidelijk niet van mij heeft geërfd. Ik besluit dat ik nog even in mijn warme badjas wil vertoeven terwijl ik ontbijt en lunch pakket klaar maak. Ambitieus zet ik de Senseo aan en stel mezelf gerust dat ik wel een manier vindt om de tijd slim af te zijn. Dat doe ik immers altijd. Het lukt me vandaag ook nog wel. En vanaf morgen ga ik het slimmer en efficiënter aanpakken. Ehh zei je dat gister en de dag voor gisteren en alle dagen ervoor ook niet zoiets [/size][size=”2″]ongeloofwaardig?[/size][size=”3″] Ik negeer dat stemmetje en ik zet het ontbijt met enig ceremonieel voor Jade neer. TadadaaaaÂ….. Jade reageert niet want ze wordt in beslag genomen door het digitale nieuws. ,,Mam ik heb nu echt een kei goed excuus om onder de douche te plassen.” kondigt ze bloedserieus. Ik werp een snelle blik op de I pad en ik zie dat ze Nu.nl zit te lezen.[/size][/i]

  ,,Lieverd ik heb nu geen tijd, ik ga me vliegensvlug aankleden. We praten zo verder in de auto. En nu kei snel gaan eten jij” Ik laat Jade verwonderd achter en ik stuif naar boven waar de echte uitdaging begint. Precies een kwartier om mezelf toonbaar te maken. In principe zou dat wel haalbaar moeten zijn als ik niet met een tweede verleiding te stellen had. Mijn kledingkast.Besluiteloos staar ik naar de inhoud dat me altijd een onverzadigd gevoel bezorgt. Heb niks om aan te treken. Dan maar een jeans, een coltrui en een vest. Denk aan de koffie Olga, zonder diesel kun je je dag niet starten. Maak voortÂ….maak voort. Mijn bloeddruk begint langzaam te stijgen door de adrenaline. Aangekleed sta ik voor de wasbak. Tanden poetsenÂ….fuckÂ…fuck waar is de tandpasta. Zoek ..zoekÂ….Geen tandpasta. Shit Ehh nee niet vandaag. Dat is ook zo, hij was gister bijna leeg.Oké rustig, gewoon een nieuwe tube uit de kast pakken. Dopje eraf draaien,zilveren papiertje eraf scheurenÂ….Ehh neeÂ….tik, tik, tik de seconden zoemen kei luid door mijn hoofd. Het zilveren kreng laat zich niet zo makkelijk verscheuren. Gefrustreerd zet ik mijn tanden aan het lipje en ik trek hem vastberaden af. I Got you bitch! Tanden schoon. Check, Mondwater check, tijd op mijn horloge, 8 min check. Haren, 20 seconden Check. Make-up wordt hem vandaag niet. Ik knijp in mijn wangen voor een natuurlijke blos en pers mijn lippen op elkaar voor een rood kleurtje. Om stipt 08.00 sta ik tevreden naast de Senseo terwijl mijn Blond zich laat vullen met hete schuimende koffie. Om 08.10 trekken we de deur achter ons dicht. Om 08.13 sta ik trillend van de zenuwen wederom voor mijn deur. Ik ben mijn bril vergeten. Zuchtend ren ik naar boven. Waar is columbo als je hem nodig bent? De bril ligt niet waar hij moet liggen. Fuck the bril. Save the school bell. Stap weer in de auto. Bij het eerste stoplicht hoor ik Jade iets bekennen wat mijn bloeddruk tot het kookpunt brengt. ,,Mam ik denk dat ik mijn gym tas in de hal ben vergeten.” Ik hoor de bonzende adrenaline in mijn hoofd kraken. Het is erg aanlokkelijk maar bovendien zou zeer ontlastend zijn om nu de verwijten even bij mijn dochter neer te leggen. Maar dat zou niet fair zijn. Ik besluit om mijn giftige tong in bedwang te houden. ,,Jade ik breng je nu naar school,en de gym tas breng ik later na. Oké?” mededeel ik buitengewoon kalm. ,,Oké,cool.” zegt ze verbaasd. Onderweg legt ze piekfijn uit waarom plassen in de douche goed is voor milieu en voor je portemonnee. En dat ze altijd al stiekem onder de douche plaste. Verbazingwekkend genoeg is haar betekenis even niet relevant al zou ik nu lichtelijk teleurgesteld moeten zijn omdat ik het altijd stellig heb verboden. Maar ik heb andere dingen aan mijn hoofd. Bijvoorbeeld hoe ik voor elkaar moet krijgen om twaalf kilometer heen en weer te moeten rijden om haar gym tas te brengen, dan terug naar huis, de fiets pakken, 15 min naar mijn werk fietsen, en dat allemaal binnen een krap half uurtje.

  Om 09.30 stap ik van mijn fiets af en ik slinger hem tegen de glazen wand van de winkel. Ik ben er. Geen vijftien maar 8 minuten overgedaan. Het bloed is naar mijn hoofd gestegen, mijn hart klopt ergens in mijn keel en mijn hoofd bonst genadeloos alle inspanningen eruit.

  ,,Goede morgen” beweert de straat muzikant die vergroeid lijkt te zijn met de stoeprand. Nadat de viool snaren zijn ingesteld verzuurt hij de voorbijgangers met zijn deprimerende ballades. Ik geloof en voel elke noot Â…hoewel half uurtje gelden een wat toepasselijker betrekking had op de stand van zaken dan nu, kan ik toch waarderen. Ik knik beleeft en gooi een muntje in zijn koffertje. Hij moest eens weten hoe goed mijn morgen nu is. Deze Houdini is slechts drie verdiepingen verwijderd van koffie en tien volle minuten rust. Bloeddruk op standje kalm en de show mag beginnen. In tegenstelling tot voorafgaande dagen, zeg gerust jaren, ben ik voor eerst mild tegen mezelf. Geen inwendige stem dat mij sommeert tot onhaalbare goede voornemens. Geen strevende doelen geen typerende voorbeelden. Het is schrikbarend stil. De junk is bevredigd het shotje adrenaline is weer binnen. Morgen reken ik wederom op een heftige race tegen de klok. Of ik nou te kort, te lang in mijn bed blijf liggen, of juist helemaal niet, is er altijd een paar factoren in dit universum die zich toevallig en zeer onwelkom aankondigen zodat alles is en verloopt zoals het zou moeten zijn.

  Ik wens u allen een goede morgen.Een zoals u het zelf past.

  #279276
  Chantal
  Moderator

  Heeerlijk herkenbaar..

  Al ben ik altijd op tijd wakker het is alsnog bijna altijd racen

  #279300
  Daisy
  Lid

  Wat een genot om te lezen dat wij niet de enigen zijn waarbij het zo gaat :lol:

  #279354
  smurfie
  Lid

  Wat een heerlijke column, Alina! :)

  #280169
  alina75
  Lid

  Heeerlijk herkenbaar..

  Al ben ik altijd op tijd wakker het is alsnog bijna altijd racen

  Racen hoort het nou eenmaal erbij , het is bijna ,,gewoon”

  #280170
  alina75
  Lid

  Wat een genot om te lezen dat wij niet de enigen zijn waarbij het zo gaat :lol:

  Dank je wel Daisy ….

  Dus ik ben niet de enige hopeloze restant ..pffffff ik voel me opgelucht.

  #280171
  alina75
  Lid

  Wat een heerlijke column, Alina! :)

  Mijn dank is groot Smurf (altijd fijn om te horen)

  #280258
  Felice
  Sleutelbeheerder

  ik begrijp hier niets van: ik sta altijd fris en fruitig , direct naast mijn bedje, al i sde kamer 20 gradne onder nul.. :lol:

  #280469
  alina75
  Lid

  ik begrijp hier niets van: ik sta altijd fris en fruitig , direct naast mijn bedje, al i sde kamer 20 gradne onder nul.. :lol:

  Dat is een geweldige eigenschap waar ik naar streef. Lijkt me uber cool om zo mijn bedje uit te kunnen springen zonder de pokerface en kippenvel over mijn hele lijf.


  Ik heb daar over na gedacht. Hoe komt dat toch dat ik zo’n mietje ben geworden?


  En ik leg de schuld bij mijn moeder…zij heeft mij gigantisch verpest en op mijn beurt heb ik dezelfde bij mijn kinderen gedaan. En ik heb over methodes om de kou de omzeilen.


  In de winter voordat we aangekleed werden deed mijn moeder de kleding verwarmen op de kachel en onder de dekbed hijste ze ons in de kleren zodat we geen koud zouden vatten. Dood verkeerd natuurlijk want zo bouw je geen weerstand op. En de vele lagen kleding dat onze lichaam mee moest sjouwen kon je rustig twee andere kinderen mee stofferen. Dat is helaas kenmerkend Oostblok. Zodra we geboren zijn worden we ingewikkeld en de muts verdwijnt niet van onze hoofd. Zomer of winter je draagt het om de ziekte te bestrijden. Toen ik met mijn dochter naar Roemenië ging was ze 6 mnd, het was in de zomer en snikheet. Ze was niet ingebakerd(dat is een wrede gewoonte daar, om je kind tot zijn eerste jaar koest te houden) en ze had ook geen muts op. Nou ik was een ontaarde moeder en iedereen hapte me ongelooflijk aan. Het werd van schande gesproken…..blablblaaa


  Mijn jongste dochter kan ik met trots zeggen, is een doorgewinterde westerling dankzij mijn nieuwe aanpak sinds haar geboorte. De oudste heb ik opgevoed zoals mijn moeder altijd deed…..als resultaat dat ze heel vaak ziek is en altijd koud heeft.  Dus ja, de kou is mijn grootste vijand even als de energie maatschappijen. Geen van beiden zijn mij gunstig gezind. Nu dat ik dit schrijf, heb ik een warme huis pak aan met een badjas er overheen. De thermostaat geeft 23 gr. aan. Mijn moeder zou trots op mij zijn.

  #280471
  smurfie
  Lid

  Das een column an sich, Alina! :D

  Leuk om te lezen weer :)

  #280476
  alina75
  Lid

  Das een column an sich, Alina! :D

  Leuk om te lezen weer :)

  Sorry….hihihi ,,Slechte gewoonte dat uitweiden van mij.

  Dat was meer een poging om mijn tekortkomingen te justificeren. Het zit een kern van waarheid in natuurlijk, maar grotendeels heeft ook met je houding te maken.

  Dus niet helemaal fair om eeuwenoude gewoontes de schuld te geven.

  #280487
  smurfie
  Lid

  Zeker waar, maar daarom niet minder lekker om eens in de zoveel tijd gewoon eens oude “gewoontes” de schuld te geven ;)

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.