ESL Taalreizen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #18392

  Het leren van een vreemde taal: je kan nooit te vroeg beginnen

   

  In onze multiculturele samenleving wordt het steeds belangrijker verschillende talen te spreken. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor je kind.

   

  Over het algemeen nemen kinderen vreemde talen gemakkelijk op. Wanneer de zogenaamde talenknobbel van jongs af aan gestimuleerd wordt, blijft deze actief en zal je kind nooit moeite krijgen met het leren van een nieuwe taal.

   

  Voor kinderen is het leren van een nieuwe taal erg leuk, zolang het gepaard gaat met spannende activiteiten. Denk hierbij aan een spelletjes, muziek en films. Als je echt graag wilt dat je kind een nieuwe taal leert op jonge leeftijd kan je ook denken aan een taalkamp voor junioren in het buitenland.

  Taalcursussen in het buitenland zijn ideaal voor kinderen van 7 tot 13 jaar oud. Deze worden meestal georganiseerd in de vorm van zomerkampen. De kinderen verblijven voor een paar weken in Malta, Duitsland, Canada, Engeland, Zwitserland of Spanje en leren spelenderwijs een taal.

   

  In de ochtend volgen de kinderen lessen in de taal naar keuze. Tijdens de lessen wordt er voornamelijk aandacht besteed aan theoretische kennis zoals grammatica en vocabulaire.

   

  De theoretische kennis wordt vervolgens de gehele dag in praktijk gebracht tijdens excursies en vrijetijdsactiviteiten. De zomerkampen zijn speciaal samengesteld voor kinderen en zorgen ervoor dat de kinderen spelenderwijs een taal beter leren begrijpen.

   

  Aan het begin van de cursus wordt veel tijd besteed aan het sluiten van nieuwe vriendschappen. De jonge kinderen komen namelijk allemaal van andere landen en moeten voornamelijk vertrouwen op de taal die ze ter plekke leren spreken. Ze kunnen dus niet terugvallen op hun moedertaal.

   

  De lessen vinden plaats in kleine groepjes zodat de kinderen gemakkelijk kennis met elkaar kunnen maken. In de middag ondernemen ze activiteiten in dezelfde groep zodat de onderlinge verbanden versterkt worden.

   

  Er zijn geen lessen in de middag of de avond, deze worden alleen gebruikt voor excursies, spelactiviteiten, wedstrijden en hobby’s. Afgezien van de lessen in de ochtend is een taalkamp eigenlijk een doodnormaal zomerkamp.

   

  Door de georganiseerde activiteiten, evenementen en uitdagingen zal deze ervaring je kind altijd bij blijven. Een taalkamp is een spannende, leuke maar ook effectieve manier om een taal te leren.

   

  Het is echter wel van belang dat je kind enigszins zelfstandig en spontaan is om het beste uit de ervaring te halen. Dit omdat er voornamelijk in de vreemde taal gesproken wordt. Denk je dat jouw kind dit leuk zou vinden, kijk dan even op de website van els taalreizen voor het brede aanbod aan taalcursussen in het buitenland, speciaal voor junioren.

  #272316
  smurfie
  Lid

  Erg interessant dit! Ik zou m’n kind echt heel graag van jongs af aan al een tweede of zelfs derde taal bij willen brengen, maar dat gaat erg lastig worden aangezien m’n verloofde en ik allebei 100% nederlands zijn.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.