tractatie checklist

voorbeelden van traktaties

FEEST IN HUIS

Bijna is het zover....feest in huis, want je oogappeltje wordt een jaartje ouder, of misschien wel 1 jaar !! Spannend, voor kinderen natuurlijk het leukste wat er is: jarig zijn !! En daar hoort een vrolijke traktatie bij. Natuurlijk wil je graag dat het een groot succes wordt, daarom hier enkele trakteertips !!

Traktatie Checklist:

  • Heeft de school/kinderdagverblijf een beleid voor trakteren ?
  • Op welke dag wordt er getrakteerd ?
  • Hoeveel kinderen zitten er in de klas of groep ?
  • Hoeveel juffen/meesters ? Denk ook aan de stagaires :-)
  • Zijn er kinderen met een allergie of een speciaal dieet ?

Extra tips:

* Niet te groot

Maak de traktaties niet te groot, geef geen hele zak met snoep. Voor kleine kinderen is een doosje rozijntjes, yoghurtrozijntjes, mini krentenbolletje of een eierkoek ruim voldoende.

* Zelfde traktatie

Probeer voor elk kind dezelfde traktatie te maken, kinderen vinden kiezen vaak erg moeilijk. Of ze willen allemaal precies dezelfde. Natuurlijk kun je wel een traktatie maken voor jongens en meisjes !

* Vantevoren klaar

Een knutseltraktatie kun je ruim van te voren al klaar maken, je hoeft het alleen nog maar te vullen met wat lekkers. Kies je voor een verse traktatie (fruit/worst/kaas) dat kun je 1 dag vantevoren klaarmaken of op de dag zelf.

* Feestelijk

Zorg dat de traktatie er gezellig en feestelijk uitziet, met een traktatie die de jarige job heerlijk vindt. Het tenslotte zijn/haar feestje ! 

Geraldien