Back to Top

Fabels rond het krijgen van een miskraam

28 oktober 2013|154 Views|0 Comments
Fabels rond het krijgen van een miskraam

Een miskraam: hoe kan dat ?

Je zou  het niet geloven in deze moderne tijd maar veel mensen hebben nog hele ouderwetse ideeën als het gaat over de oorzaak van een miskraam. 

Wat denken mensen over miskramen?

Onderzoekers aan het Albert Einstein College in New York zochten dit uit. Uit de resultaten  van het onderzoek, kwam naar voren dat 76 procent gelooft in een aantal fabels die volgens experten zorgen voor onnodige schuldgevoelens bij het ervaren van een miskraam. Heel naar voor de vrouwen die dat ( en soms wel meer dan een keer ) hebben meegmaakt.

Fabeltjes

– Meer dan 6 op de 10 ondervraagden ziet een miskraam als iets ongewoons. Dat is opmerkelijk: 25 procent van alle zwangerschappen eindigt in een (vroege) miskraam.

–  Ruim 70 procent denkt bovendien dat een stresserend moment of langdurige stress de hoofdoorzaak is, iets wat nog steeds niet kon worden aangetoond.

– Verder wordt als oorzaak  genoemd: het optillen van zware objecten, soa’s, het langdurig nemen van de pil, het gevoel dat de baby niet welkom is.

– Een hele nare reden die genoemd wordt, is deze: een voorgaande abortus.
In werkelijkheid is 60 tot 80 procent van alle miskramen het gevolg van afwijkingen aan de chromosomen…

Vroege miskramen komen vaak voor: bij tenminste één op de tien zwangerschappen is er sprake van. Dit betekent dat in Nederland jaarlijks 20.000 vrouwen een miskraam krijgen.

De kans op een miskraam neemt toe met de leeftijd.

Voor vrouwen beneden de vijfendertig jaar is de kans dat een zwangerschap niet goed eindigt, ongeveer 1 op 10.
Tussen de vijfendertig en veertig jaar eindigt 1 op de 5/6 zwangerschappen in een miskraam.
Tussen de veertig en vijfenveertig jaar 1 op 3. Boven de vijfenveertig jaar is dit voor de helft van de zwangerschappen het geval.
De hardnekkige misverstanden zorgen volgens experten voor onnodig veel schuldgevoelens, aangezien koppels de oorzaak vaak bij het eigen gedrag leggen

Bronnen : GoedGevoel.be en gezondheid.be

lees ook : PCOS

miskraam

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *