zwanger worden

Miskramen : hoe kan dat ?

Je zou  het niet geloven in deze moderne tijd ,maar veel mensen hebben nog hele ouderwetse ideeën als het gaat om de oorzaak ven een miskraam aan te geven

Wat denken mensen over miskramen?

Onderzoekers aan het Albert Einstein College in New York zochten dit uit. Uit de resultaten  van het onderzoek, kwam naar voren blijkt dat 76 procent gelooft in een aantal fabels die volgens experten zorgen voor onnodige schuldgevoelens bij het ervaren van een miskraam.

 

Fabeltjes

 -Meer dan 6 op de 10 ondervraagden ziet een miskraam als iets ongewoons. Dat is opmerkelijk: 25 procent van alle zwangerschappen eindigt in een (vroeg) miskraam.

-  Ruim 70 procent denkt bovendien dat een stresserend moment of langdurige stress de hoofdoorzaak is, iets wat nog steeds niet kon worden aangetoond.

 - Verder wordt als oorzaak van een miskraam genoemd : het optillen van zware objecten, soa's, het langdurig nemen van de pil, het gevoel dat de baby niet welkom is.

- een hele nare reden is deze: een voorgaande abortus

 

In realiteit is 60 tot 80 procent van alle miskramen het gevolg van afwijkingen aan de chromosomen..

Vroege miskramen komen  vaak voor: bij tenminste één op de tien zwangerschappen is er sprake van. Dit betekent dat in Nederland jaarlijks 20.000 vrouwen een miskraam krijgen.

De kans op een miskraam neemt toe met de leeftijd. Voor vrouwen beneden de vijfendertig jaar is de kans dat een zwangerschap in een miskraam eindigt, ongeveer 1 op 10. Tussen de vijfendertig en veertig jaar eindigt 1 op de 5 tot 6 zwangerschappen in een miskraam, en tussen de veertig en vijfenveertig jaar 1 op 3. Boven de vijfenveertig jaar is dit voor de helft van de zwangerschappen het geval.

De hardnekkige misverstanden zorgen volgens experten voor onnodig veel schuldgevoelens, aangezien koppels de oorzaak vaak bij het eigen gedrag leggen

 

Bronnen : GoedGevoel.be en gezondheid.be

lees ook : PCOS