fbpx

de tweede is een griet, en…2 xzo duur !

29 mei 2011| door: Felice Veenman |243 Views|0 Comments
de tweede is een griet, en…2 xzo duur !

Joyce van JeeJ: kinderkleding

De 2e is een griet en 2 keer zo duur

Nooit meer vergeet ik het moment dat we voor de 20 weken echo gespannen bij de verloskundige praktijk zaten…. Mijn (onze) 2e zwangerschap. Bij onze eerste hebben we ons volledig laten verrassen. Jongetje of meisje ? Geen idee, maar maakt niet uit! “Als het maar gezond is.” Hoe cliché ook, dit was echt zoals we het voelden.

Voorbereiding

Ter voorbereiding werd de babykamer gewoon crème geverfd, en kochten we alleen maar basic kinderkleding, of babykleding eigenlijk. Neutraal, dus goed voor een jongen of een meisje. Haha, maar dat duurde niet lang. Direct na de geboorte, wetende dat we een klein mannetje hadden gekregen, veranderde onze neutrale smaak in een stoere. Iedereen moest kunnen zien dat we een jongen hadden.
Maar bij de 2e zwangerschap was het toch anders. Manlief kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, en eerlijk gezegd vond ik het ook wel praktisch om te weten of we een jongetje of een meisje konden verwachten. Tenslotte kon ik dan ook kijken wat we nog aan kleding konden “hergebruiken”
En dan komt het… je neemt je voor dat het je nog steeds niets uitmaakt. Een meisje zou leuk zijn, gewoon, omdat je dat nog niet kent, maar een jongetje is ook super! 2 jongens kunnen leuk samen spelen, en praktisch gezien kan je alles nog een keer inzetten (speelgoed en kleding bijvoorbeeld).

Spannend

Hoe spannend kan het dan toch zijn als je daar ligt met grote ontblote buik om uiteindelijk te horen hoe je gezinnetje verder gaat groeien. Na alle standaard riedels, zoals bijvoorbeeld het gezegde dat ze nog altijd een vergissing kunnen maken, kwam daar dan het verlossende woord…. Het wordt een meisje!

WAT????? Een meisje? WOW! Dolgelukkig was ik. En stiekem, heel stiekem, betrap ik me erop datik me afvraag of dat ik dit gevoel ook gehad zou hebben als het een jongetje was geweest. We zullen het nooit weten.
Dit was dus de gevoelskant…. Maar er zit ook een praktische kant aan. En jee, wat raakt die onze portemonnee! Ik ben totaal geen koperig type. Als ik iets nodig heb, dan heb ik het nodig, en anders niet.

Maar met ons meisje kan ik me soms niet bedwingen. Heeft ze toch al tal van leuke rokjes en jurkjes hangen… maar zodra de zon schijnt en ik zie nog een fleurig dingetje, dan ben ik alweer verkocht.
Ligt het aan het feit dat het een meisje is? Of misschien omdat ik me realiseer dat er waarschijnlijk geen derde kindje meer komt? Ik weet het niet precies. Maar wat ik wel weet is dat onze 2e een echte griet is, en 2x zo duur!
Joyce van JEEJ en

joyce van jeej

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *