fbpx

De tranen van je baby.

3 september 2013| door: Felice Veenman |1334 Views|0 Comments
De tranen van je baby.

Waarom huilt je baby??

Heel eenvoudig: het is de enige manier die een pasgeborene heeft om met de wereld om hem heen te communiceren.

Door te huilen laat hij jou weten dat er iets is.

Pasgeboren

“De eerste huilbui van een pasgeboren kind is een levensnoodzakelijke reactie.” volgens kinderarts Roger Morel. “Doordat het kind voor het eerst met lucht in contact komt treedt het ademhalingsstelsel en het hartstelsel van de baby in werking.”

De eerst 3 maanden

De eerste drie maanden is de boodschap die je baby huilend probeert over te brengen heel eenvoudig: HONGER!

De biologische klok van je kind is nog niet zo ingesteld dat hij een hele nacht kan slapen. Er moet gewoon gegeten worden :NU ! Onmiddellijk!! Geef daar fijn aan toe en jij en je baby kunnen weer verder slapen.

Vanaf 4 maanden

Nu begint het wat lastiger te worden: waarom huilt je kind, het is duidelijk niet meer alleen honger, want dat flesje helpt niet altijd meer.

Maar wat bedoelen ze dan ?

Er zijn wel wat handvatten: Ononderbroken schreeuwen is dan een teken van angst. Wanneer ze hard maar met pauzes huilen, heeft je baby waarschijnlijk pijn. Is je baby eerder klagerig, dan wil hij gewoon slapen.. Bij een roepschreeuw met korte stiltes om de doeltreffendheid ervan te testen, heb je te maken met een angstige baby. Een angstige baby, stel je altijd gerust. Het kan zijn dat je je baby liever niet uit zijn bedje haalt, omdat je bang bent dat dat een verkeerde gewoonte gaat worden. Buig je in dat geval over zijn wiegje heen, aai je kind,zing zachtjes voor hem.

Van 4 maanden tot een half jaar

In deze perioden zit een baby meestal in een rustiger fase, zegt doctor in de psychologie Michel Le Goff. Hij gaat minder huilen en wordt minder angstig. Hij begint meer en meer stilte te waarderen, zelfs als hij alleen is. Maar je baby kan wel helemaal over de kook raken in bepaalde situaties, denk eens aan het haren wassen.

Na 6 maanden

“Na 6 maanden begint een baby emoties bewuster uit te drukken, dat kan hij ook steeds beter. Maar dat heeft ook weer een keerzijde: doordat je baby zich bewust is van zijn emoties, gaat hij ook ervaren dat hij het vervelend vind als pappa of mamma weggaan Als mama dan bijvoorbeeld een uurtje weg is, is zijn veiligheidsgevoel verstoord. Troosten en knuffelen als je terug bent. Bij sommige kinderen kan deze fase heel lang duren,maar bij de meeste is het snel weer over en hebben ze door : mamma komt terug !

lees ook: beweeg de baby

bron: hln.be

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *