Peuter: van 2 naar 4 jaar

peuter op panda

alles over je peuter

Hoe ontwikkelt je kind zich in het jaar dat hij /zij drie gaat worden? Je vindt hier alles per maand beschreven. En natuurlijk zul je merken dat jouw kind het regelmatig anders doet.Geen reden om je zorgen te maken! Ieder kind ontwikkelt zich in zijn/haar eiegn tempo. Pas als je werkelijk grote verschillen ziet, wordt het tijd om eens met een deskundige te gaan overleggen!

En natuurlijk kan je altijd op het forum je zorgen delen.

peuter

Elke maand leert je peuter nieuwe dingen

Lees over de ontwikkeling van je peuter per maand

Een peuter van deze leeftijd draagt het hart op de tong, en in z'n stem, vuisten, stampende voeten en krokodillentranen. Je hoeft maar weinig te raden naar de gevoelens van een 2 jaar oud mensenkind. Het uiten van emoties is gezond, ook als het geen positieve emoties zijn...

drie jarige

Wat kan mijn peuter van 3 jaar en drie maanden

Je peuters wereld groeit en wordt steeds groter: van de stoel van de tandarts tot de peuterspeelzaal. Wat meer besef van manieren begint op deze leeftijd handig te worden. En tegelijkertijd probeert een geduldige ouder hem nog veel meer nieuwe dingen te leren.

kind en eten

Alles over eten en je peuter

Het is toch de nachtmerrie van elke moeder, een peuter die niet meer wil eten, die ineens vreselijk kieskeurig wordt, echt niet leuk, als jij net je best gedaan hebt, gezond en lekker te koken.

Maar troost je : het komt zelden voor dat een baby ervoor kiest zichzelf uit te hongeren. Hij heeft het echt te druk met groter groeien en hij verbruikt massa’s energie. Eten is noodzakelijk en je peuter zal echt wel zorgen dat hij genoeg binnen krijgt om aan de gang te kunnen blijven

brein

De fascinerende ontwikkeling van het peuterbrein

Een baby wordt geboren met ongeveer 100 billioen hersencellen. Dat op zich is al indrukwekkend, maar wat er nu in de peuter tijd gebeurt is eigenlijk nog ongelofelijker.

Elke hersencel zendt en ontvangt electrische impulsen : signalen genoemd. Deze signalen leggen met behulp van chemicaliën in de hersenen , zoals serotonine verbanden. Herhaling verandert deze verbanden in een netwerk, dat een peuter in staat stelt om te denken en te leren. Tegen de tijd dat een peuter 3 jaar is heeft hij ongeveer1,000 trillioen verbanden gemaakt. Dat is dubbel zoveel als jij nu hebt !

peuter

slim omgaan met je peuter?

word je er soms helemaal wanhopig van ? wil je weten of je de enige moeder bent, die...wil je gewoon meer weten over peuters, wil je tips, wil je lachen?

lees verder in: slim omgaan met je peuter.