Welkom in de wereld van de 4 jarige kleuter!

kleuter
kleuter, handstand

Lang leve de vierjarige!!!

Een spannend jaar waar van alles in zal gebeuren, met als wel allerbelangrijkste mijlpaal: Naar School! In deze rubriek kun je de ontwikkeling van je kleuter van maand tot maand volgen.

Onthou wel: alles is relatief, jouw kleuter kan best veel eerder of later aan een bepaalde ontwikkeling toe zijn. Dat is nooit een reden om je zorgen te maken. Alleen als je merkt dat je kind op alle fronten anders is, dan raden we je aan eens met de huisarts te gaan praten.

Wil je je je hart luchten? klik dan door naar het forum. Daar vind je vele mede-moeders die graag hun ervaringen met elkaar delen.

 Veel plezier !

 

 

kleuter

Je kleuter: vier jaar en 1 maand

Vier jaar: het is een heerlijke leeftijd. Je kind bereikt een energieke en sociale fase in z´n leven!

Vol zelfvertrouwen als het gaat om zaken als: praten, tekenen, rennen en bouwen, is je kleuter er helemaal klaar voor, om deze talenten ook ten volle te gaan gebruiken. Nog veel leuker om te zien is hoe kleuters genieten van het gezelschap van anderen, of het nu volwassenen zijn of kinderen, of baby´s ( die natuurlijk heel prettig gezelschap zijn: naast hen voel je je heerlijk groot !) lees meer

kleuter aan het schilderen

Je kleuter: vier jaar en twee maanden

Een, twee, drie, zegt je kleuter terwijl hij z'n knuffels telt. Nu is hij zover dat hij ook begrijpt dat het laatste getal, het aantal knuffels is, dat hij bezit. Wat hij misschien nog niet doorheeft is dat het aantal knuffels hetzelfde blijft, ook als jij ze anders neerzet. Probeer het eens!

Zet bijvoorbeeld de knuffels een stukje verder uit elkaar en vraag dan nog eens hoeveel hij er heeft. De kans bestaat dat hij nu vier zegt, ze nemen nu toch meer ruimte in??

kleuter op de basisschool

4 dingen die je kind moet weten voor hij naar de basisschool gaat

Het is een speciaal moment voor alle kinderen als ze voor het eerst naar de basisschool gaan.

Natuurlijk is het leuk: nu ben je toch wel echt groot !! Maar voor veel kinderen is het gaan naar de basisschool ook wel heel erg spannend. Hoe bereid je je kind nu voor op de basisschool? Wat kan jij als ouder nu doen om te zorgen dat jouw kind tot  die groep kinderen hoort, die vrolijk en zonder spanning naar de basisschool gaan.

5 jarige

Mijlpalen van een 5 jarige

Je kind is vijf jaar oud, maar het lijkt 100 jaar geleden dat hij als een baby in je armen lag. Wat heeft je kind een hoop geleerd en wat is hij in alle opzichten gegroeid!

Welke mijlpalen bereikt en passeert je kind in zijn vijfde levensjaar

Lees meer over de mijlpalen van een 5 jarige