De dag is nog maar net begonnen. door Willemien

14 mei 2018| by: Willemien |590 Views|25 Comments
De dag is nog maar net begonnen. door Willemien

de dag begint vroeg vandaag…

Om 5 uur opgestaan voor de oudste die voor een uitwisseling met school vertrok. Nauwelijks geslapen ook uit angst door de wekker heen te slapen. Daar heb ik namelijk wel ervaring mee. Ik wil niet dat de oudste zijn uitje van het jaar mist en ik wil zelf ook graag een week geen gezwam over Fortnite.

Bergen kadetjes gesmeerd, rugzak gevuld, toch nog een appel erin kunnen smokkelen en snel de auto in. Onderweg hem nogmaals op het hart gedrukt om in de bus niet op de eerste rij te gaan zitten (volgens mij de dodemans plek) en op te letten met al kletsend oversteken in groepjes bij tankstations. De rest van mijn angsten maar onderdrukt.

Mijn best gedaan met inparkeren voor school, zodat hij zich niet kapot hoeft te schamen. De buschauffeur bekeken. Die zag er fit, fris en gezond uit in een schoon wit overhemd. Geen uitgeputte, uitgebuite, asgrauwe dikke Oostblokker. Kan ik weer een angst afstrepen. Om 6 uur zwaaiden we de oudste en zijn klas vrolijk uit en keerden we weer huiswaarts.

De dag is nog jong, dus….

Verder met de ontbijttafel, gemaakte huiswerkopdrachten klaar leggen en toch maar de hond uitlaten. Gymtas gezocht. De jongste stapte voor zijn basisschool even goed in de hondenkak, waardoor we nog een keer naar huis konden. Zijn schoenen geschrobd en andere aan gedaan, zo kon ik hem nog net voor de schoolbel naar binnen duwen. Mijn goede daad gedaan door met zakjes alle hondenkak bij het schoolplein op te ruimen. En daar niet bij overgegeven.

De eigen hond liep intussen jammerend in de tuin. Die heeft een loops teefje geroken en is daar al dagen naar aan het hunkeren. Mijn god, ik wist niet dat het zo erg kon zijn. Die hond is bijna depressief: ligt wachtend op het tuinpad of binnen huilend als een wolf. Zelfs eten – normaal zijn lust en zijn leven- is maar matig interessant. Ik moet de dierenarts eens bellen en vragen hoe die over castratie denkt.

de dag
de dag

Thuis stond de was nog tot het plafond. Twee van de jongens hadden een paar dagen geleden luizen. Die luizen heb ik flink chemisch bestreden en vervolgens manisch het hele huis uitgebikt. Ongeveer alles wat wasbaar is, smeet ik bij de wasmachine. Daar kan ik nog even mee verder. Bedden rechtgetrokken en kleren geraapt. Kwam ook nog de helft van de presentjes tegen voor het gastgezin. De stroopwafels kan ik wel gebruiken. En de chocolade tulpjes ook. Het is nu pas half tien en ik ben kapot. Als je geen kinderen hebt valt moeilijk uit te leggen waarvan dan. Ik ga lunchen en naar bed.

lees ook : de zelfgemaakte moederdagcadeautjes

21

25 Comments on this topic

   • Willemien

    Willemien

    17 mei 2018 at 5:40 pm

    Dank!
    Wat heb jij een geweldige website!!!

  • Lodi

   15 mei 2018 at 8:08 am

   haha zo kerkenbaar, als ik wel eens erg vroeg er uit ben, heb ik ineens zo een lange dag, begin aan van alles, maar ben echt kapot dan.

   • Willemien

    Willemien

    17 mei 2018 at 5:35 pm

    Zeker! Aan het begin van de dag dacht ik nog dat ik het vaker moest doen zo. Had zelfs een emmer latex in de badkamer klaargezet (?). Maar ik haal idd nauwelijks het einde van de dag, zocht aan het begin van de middag al naar cola.

  • Stephanie

   15 mei 2018 at 8:56 am

   Herkenbaar!! En die luizen zijn een echte pest! Zoveel werk dat het met zich meebrengt! Gelukkig heb ze er hier niet jaarlijks last van met hun lange haren!

   • Willemien

    Willemien

    17 mei 2018 at 5:38 pm

    Je hebt geluk!! Want van een vriendin met dochters weet ik dat het met lange haren helemaal ellende is voor je zeker weet dat elke haar schoon is! Haar dochters vinden het overigens top dat gekam met lotion, shampoo, conditioner etc., terwijl ik mijn vriendin half overspannen haar werk zie afbellen 🙂

  • Anneke

   15 mei 2018 at 9:03 am

   Mijn kinderen zijn al lang volwassen, maar ik pas nu soms op bij de kleinkinderen, dus ik zie weer hoe druk deze fase van je leven is!

  • Chaya

   15 mei 2018 at 9:13 am

   Herkenbaar. Het kan doms zo vermoeiend zijn. Pffff

  • CustÒdia Chineva

   15 mei 2018 at 10:12 am

   Hahaha zo herkenbaar, ik zie mijzelf al voor me, maar wel een leuke fase…

  • Esther

   15 mei 2018 at 4:20 pm

   Ik ben al moe als ik het lees! Dat je bij luizen alles uit moet wassen e.d. is gelukkig achterhaald, alleesn die koppies is al erg genoeg….

  • Janine

   15 mei 2018 at 5:28 pm

   Ik Kan echt niet wennen aan hele lange dagen. Paar keer 6 uur eruit om te werken tot 12 en dan had je nog een hele dag eigenlijk. Maar om 7″ uur was ik kapot moe Haha

  • Daniëlle

   15 mei 2018 at 7:08 pm

   Het klinkt echt als een topsport als ik dit zo lees! Ik ben benieuwd hoe jij die straks afgaat..

  • Balou

   15 mei 2018 at 7:18 pm

   Wat een drukke dag!? Erg leuke schrijfstijl heb je!

   • Willemien

    Willemien

    17 mei 2018 at 5:32 pm

    Dank voor je leuke compliment! Wat een opsteker!

  • Janet | thatonetime

   15 mei 2018 at 7:57 pm

   Haha leuk geschreven. Wat een belevenissen op de vroege ochtend zo. Ik kan me voorstellen dat ’t vermoeiend is. 🙂

  • An

   15 mei 2018 at 8:39 pm

   Herkenbaar! Af en toe denk je dat je op speed leeft hé.

  • Anita

   15 mei 2018 at 9:00 pm

   Mijn kinderen zijn volwassen dus long time ago. Maar dat van de luizen daar heb ik nog trauma’s van.

   • Willemien

    Willemien

    17 mei 2018 at 5:28 pm

    Haha, ik ben bang dat ik het op mijn oude dag nog weet, ook als ik Alzheimer krijg.

  • Dhini

   16 mei 2018 at 9:11 am

   Wat drukke dag maar aaah zo herkenbaar

  • Shirl

   17 mei 2018 at 10:31 am

   Oh mennnn! Alsof ik over mijn eigen gezin lees. Behalve die uitwisseling dan! Waar is hij naartoe gegaan en wanneer komt hij weer thuis? Met een nieuwe lading was uiteraard en zonder hoofdluis.

   En wat is dat toch met mensen dat ze honden bij school laten poepen? En dan niet eens opruimen. Ik snap dat echt niet…

   Hopelijk heb je genoten van de chocolade en stroopwafels. Samen met een kop koffie of thee vast even een zelfzorg-momentje.

   • Willemien

    Willemien

    17 mei 2018 at 5:31 pm

    Ja ieder met kinderen kent het he! Of als je denkt dat het onder controle is houdt iemand zijn vingers aan de scharnierkant van de deur ofzo.
    Hij is in Denemarken en komt vrijdag weer terug.
    Vreemd he, die honden die los lopen en overal mogen kakken. Ik heb weleens gezien dat de kleuterjuf de hele gang aan het dweilen was, was die hele kleuterklas ergens doorheen gelopen ….

  • The lemon kitchen

   17 mei 2018 at 10:49 am

   Grappig om te lezen, kan het me nog niet helemaal voor me zien maar geloof wel dat dit veranderd in de toekomst!

  • Linda

   23 mei 2018 at 12:21 pm

   Haha, heel herkenbaar, ik word er al bijna moe van als ik het alleen al lees… Hemel, wat doen we onszelf af en toe (vaak!) toch aan?!

  • Kaat Krabbelt

   31 mei 2018 at 4:42 pm

   Kon zo een dag uit mijn leven zijn. HAAT aan hondenkak op de straat…is toch altijd knap dat de kleuter er juist in weet te trappen. De mensen uit de buurt kennen me vooral van de termen…pas op poep…kijk uit een drol etc

   en dan net op het moment dat ik denk FUCK it ik doe even niks meer en ga netflixen gaat mijn alarm van mn mobiel af…dat het tijd is om zoon weer op te halen van school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *