fbpx

De bolderkar en de trampoline

29 juni 2018| door: Felice Veenman |1129 Views|9 Comments
De bolderkar en de trampoline

Wat heeft de bolderkar met de trampoline te maken ?? Lees rustig verder…

Een paar weken terug zat ik met een vriendin op een terrasje aan het strand, ergens in den Haag.
We zaten daar knus met z’n tweetjes met onze rug tegen de strandtent aan, dronken een kopje koffie en bekeken het leven…
En zo zagen we een heleboel jonge ouders voorbij komen. Of twee moeders met een stel kinderen. We zagen ook de variant : twee stellen met een paar kinderen. Nergens zagen we twee vaders met een stel kinderen, maar dat is een ander verhaal.

In welke samenstelling dan ook, wat elk jong ouderpaar gemeenschappelijk had was dat ze de kindertjes gezellig in een bolderkar hadden zitten. Zo werden ze netjes het terras opgerold. Daar werden ze losgelaten en begonnen ze op het terras rondjes te rennen.

Onze strandtent stond naast de op/af gang naar het strand, we konden dus vaststellen dat ruim 2/3 van de ouderparen het terras op kwam. En dat – dat volgt hier logischer wijze uit – 1/3 van de ouders met hun kinderen het strand op ging.

We keken naar al die kinderen in een bolderkar

Mijn vriendin en ik keken eens naar al die kinderen in een bolderkar. Eerlijk gezegd, wij vonden het een beetje dom. In plaats van dat je je dreumes/peuter de kans geeft energie ( en gewicht ) kwijt te raken door een stukje te lopen, prop  je ze in zo’n karretje. En in plaats van dat je ze op dat heerlijke strand laat uitrazen, laat je ze op een terrasje rondjes rennen. Doe jezelf en de kinderen ene lol: ga een zandkasteel bouwen. Zo’n hele grote die straks door de golven wordt stukgemaakt…..Ik kreeg er bijna zelf zin in…

…en toen viel het kwartje

Een paar dagen later, sprak ik met mijn schoonzus, net oma geworden van nr 2. “Ja”, zei ze trots “en sinds kort hebben ze voor nr 1 een trampoline in de tuin.”

En ineens viel bij mij het kwartje…In iedere postzegel tuin staat tegenwoordig een trampoline!
Thuis mogen de kids hun energie ( en gewicht ) kwijt raken op de trampoline. Maar buiten moeten ze in de kar ( de bolderkar of de Babou bakfiets ).

Is dat niet de omgekeerde wereld? Of ben ik nu gek?

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

9 Comments on this topic

  • Avatar

   Thomas

   29 juni 2018 at 11:28 am

   Helemaal eens, ik erger me ook aan rond rennende kids op een terras. Ons kind blijft ook niet altijd netjes zitten (dat kan ik ook nog niet verwachten), maar dan houden we haar wel bij ons aan de tafel en nemen altijd wat speelgoed mee. Ik wil niet dat ze anderen tot last is. Spelen en rennen doen we wel op de plek waar het kan. Een bakfiets is natuurlijk wel makkelijk en ik denk ook veiliger ‘in de grote boze stad” dan als ouder met 2 kids op een eigen fietsje te gaan.

  • Avatar

   Anne

   29 juni 2018 at 12:29 pm

   Hahah ja bizar!! Tijden veranderen… Ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld.

  • Avatar

   Irma ten Napel

   29 juni 2018 at 1:58 pm

   Haha ja eigenlijk wel gek he! Wij hebben geen trampoline in de tuin, maar Nina vind het geweldig bij anderen 😉

  • Avatar

   Kristof

   29 juni 2018 at 2:36 pm

   Ja, als het even kan laat ik men kinderen ook bewegen. Ze zitten (en hangen) al heel de dag! Playstation en TV, dat zijn de grote boosdoeners tegenwoordig!

  • Avatar

   Jouvence

   29 juni 2018 at 8:42 pm

   Ik zou ook denken laat de kinderen lekker rondrennen op het strand en zo hun energie kwijt raken, omgekeerde wereld inderdaad.

  • Avatar

   Daphne – verdraaidmooi

   29 juni 2018 at 9:25 pm

   Ik heb hier eigenlijk geen mening over, omdat je nooit weet wat erachter zit. Misschien kunnen die kinderen niet rennen door iets.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    30 juni 2018 at 1:57 pm

    je hebt natuurlijk kinderen die niet kunnen rennen, maar de meeste blijken als ze uit de bolderkar komen, dat prima te kunnen…

  • Avatar

   nicole orriens

   30 juni 2018 at 8:19 am

   Tsja, ik moet zeggen dat ik die bolderkar wel snap. Het is ook een goede manier om de kinderen bij je te houden en in het vizier.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    30 juni 2018 at 1:57 pm

    dat zal inderdaad de reden zijn waarom ouders er voor kiezen: gemak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *