fbpx Back to Top

Altijd kinderen om me heen

4 oktober 2018| by: Mama Jezz |1778 Views|11 Comments
Altijd kinderen om me heen

Het verhaal van een blije moeder

Snottebellen vegen , luiers verschonen, tranen drogen, ruzies sussen, omgevallen bekers schoonmaken. Ik ben er de hele dag mee bezig. En nee, niet alleen als ik thuis ben met mijn kinderen. Ook als ik op mijn werk ben.

Ik werk namelijk op een kdv/bso.

Iedere dag ben ik met kinderen bezig, of ik nou werk of thuis ben. Het houdt nooit op. Maar ik vind het leuk.
Ik wilde vroeger altijd al met kinderen werken en ben blij met mijn werk.
De liefde, de knuffels, de leuke uitspraken, geen dag is het zelfde. Ik doe dit werk met zoveel liefde. Dat ouders hun kinderen aan mij toe vertrouwen als ze gaan werken, voelt goed. Het klinkt heel cliché, maar als de kinderen een leuke dag hebben, heb ik dat ook. Dan ga ik blij naar huis.

Werken als gastouder

Ik heb een paar jaar bij ons thuis als gastouder gewerkt. Maar uiteindelijk heb ik toch weer voor mezelf gekozen. Ik zocht meer uitdaging en ook het contact met collega’s miste ik.
Thuis is nu weer echt thuis. Ik breng mijn kinderen ‘s ochtends naar school of de gastouder.
Als ik aan het einde van de dag thuis kom, zijn ze altijd zo blij om mij weer te zien en vliegen me in de armen. De liefde voor mijn eigen kinderen voelt zo anders na een dag werken, dan toen ik altijd bij ze thuis was. Nu geniet ik des te meer van mijn vrije dagen. We hebben dan echt even tijd voor elkaar.

Een blije moeder

Ik vond het heel fijn om zoveel thuis te zijn bij mijn kinderen. Maar nu ik weer echt iets voor mijzelf heb, wordt ik daar ook blij van. En van een blije moeder, worden mijn kinderen ook weer blij!

lees van mama Jezz ook : die gezellige peuterpubertijd

Avatar

Mamajezz is mama van 2 kinderen. Een dochter en een zoon. Op mijn blog mamajezzblog.com blog ik over mijn leven als werkende moeder.

11 Comments on this topic

  • Avatar

   lodi

   5 oktober 2018 at 9:11 am

   Fijn dat je het van beide kanten hebt kunnen bekijken en de keuze heb kunnen maken die het beste bij jou past.

  • Avatar

   Amina

   5 oktober 2018 at 11:01 am

   Klinkt alsof je precies de juiste balans gevonden hebt. Lucky you! Alle goeds voor jou xxx

  • Avatar

   Maaike | Travelbliss

   5 oktober 2018 at 8:15 pm

   Wat goed dat je verschillende zaken uitgeprobeerd hebt en zo een weloverwogen keuze hebt kunnen maken. Ik denk dat het sowieso goed is om ook wat voor jezelf te hebben. Mijn zoon is ook altijd naar een kinderdagverblijf geweest en de BSO omdat ik werkte en was daar helemaal happy. En als ik dan thuis was, was ik er ook helemaal voor hem.

  • Avatar

   Melissa Schrijft

   5 oktober 2018 at 9:47 pm

   Fijn dat je heb kunnen kijken wat het beste voelde. Lijkt mij heerlijk om thuis bij de kinderen te zijn

  • Avatar

   Yousra Yasmine

   6 oktober 2018 at 10:31 am

   Wat leuk dat je beide hebt geprobeerd! De bso en gastouder. Super dat je nu de juiste balans hebt gevonden!

  • Avatar

   Custodia Chineva

   6 oktober 2018 at 7:54 pm

   Wat super dat je de gelegenheid hebt gehad om onder zoek te doen… effectieve en efficiente werken is heel belangrijk xx

  • Avatar

   Karin

   8 oktober 2018 at 10:43 am

   Fantastisch dat je je beroep zo graag doet. het lijkt mij niet altijd gemakkelijk om de hele dag voor kinderen te zorgen.

  • Avatar

   The Lemon Kitchen

   9 oktober 2018 at 1:01 pm

   Leuk geschreven zeg! Ik vind het een mooie tekst om te lezen, ik ben zelf nog niet moeder maar kijk er wel enorm naar uit dat als het zo ver is dat je dan mega veel liefde kan geven aan je kleintjes!

  • Avatar

   danielle Piscaer

   10 oktober 2018 at 9:43 pm

   Leuk he altijd kinderen om je heen! mooi werk en mooi combinatie heb je.
   Ook ik als jeugdverpleegkundige zie in de week heel wat baby’s en kinderen. En geniet er dan eigenlijk des te meer van om ook thuis weer mijn eigen kinderen te zien. Ik zelf heb ook graag veel en vaak kinderen om mij heen.

  • Avatar

   Mama Jezz

   AUTHOR
   11 oktober 2018 at 7:17 pm

   Wat een lieve reacties allemaal! Dat jullie wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *