fbpx

Alles over je kleuter

27 februari 2013| door: Felice Veenman |1132 Views|0 Comments
Alles over je kleuter

Alles over je kleuter

Als je kleuter naar een nieuwe klas gaat.

Aan het einde van het schooljaar is het altijd een spannend moment. Bij wie kom je volgend jaar in de klas? Menige kleuter maakt zich hier druk om  en menig moeder ook. Want het is fijn als je met de juf of meester door een deur kan.

kleuter

8 manieren om verveling te verslaan bij je kleuter

1) Maak nieuwe regels bij een oud spelletje. Speel je Pim Pam Pet? ? Dan is de letter die je draait , de laatste letter van het woord. Speel je ganzenbord? Wie in de gevangenis beland, rent een rondje om de tafel. In de put ? Dan moet je de chips uit de kast pakken

2) TV uit en op schattenjacht. Wie heeft er het eerst iets blauws, wie heeft er al eerste iets ronds, iets van kurk, iets met wielen gevonden? lees verder

kleuter

Hoe lang moet een kleuter van 4 zich kunen concentreren? 1

Natuurlijk is die vraag helemaal niet te beantwoorden: ieder kind is anders. En de ene mens kan zich veel langer concentreren dan de ander.

Maar toch: als ze naar school gaan wordt wel van kleuters verwacht dat ze in een kring kunnen zitten en naar elkaar kunnen luisteren. En de juf vindt ook dat ze best een werkje kunnen maken…Dus laten we dat als uitgangspunt nemen.

Moet je je als moeder nu direct ongerust maken als je net 4-jarige kleuter zich daar voor nog niet lang genoeg

kan concentreren ?

kleuter

Boodschappen doen met een kleuter

We weten het allemaal: met je kleuter naar de supermarkt, het is vragen om ellende. Zeker als er weer van die leuke acties zijn  en al helemaal als die acties gekoppeld zijn aan figuren die bekend zijn van tv. Hoe beter je kleuter het figuurtje kent: hoe harder hij er om zal zeuren ( ja, die jongens van de marketing afdeling zijn niet helemaal gek..)

Haast

Zeker als je een beetje haast  hebt, of je hebt je dag niet, of je moet ongesteld worden, of alle drie, kun je hier helemaal gek van worden. Maar troost je: ouders die grenzen stellen kunnen het probleem aardig onder controle houden.

kleuter

Dromen of nachtmerries bij  een kleuter

De twee fases van de slaap.
Dromen zijn een essentieel onderdeel van slapen.
Ieder mens ( van baby tot bejaarde ) doorloopt tijdens het slapen 3 fasen:

de diepe slaap waarin niet gedroomd wordt en de lichte,( onrustige slaap) waarin wel  gedroomd wordt. In deze fase van de slaap wordt een kind gemakkelijk wakker omdat het zich net onder het bewustzijnsniveau bevindt. De fase waarin er gedroomd wordt, wordt de REM-fase genoemd waarbij de REM staat voor rapid eye movement, de snelle oogbewegingen die worden waargenomen tijdens deze fase van de slaap. De fase waarin er diep geslapen wordt heet de non-REM-fase.

Je kan zien of je kind in de laatste fase is, omdat het dan rustig, is , diep ademt moeilijk wakker wordt.

kleuter

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *