fbpx

Aan tafel eten of voor de tv?

10 december 2018| door: Felice Veenman |903 Views|9 Comments
Aan tafel eten of voor de tv?

Laatst zag ik elders een post van een wat nijdige moeder : zij aten bij haar thuis met het hele gezin voor de tv. Daar kreeg ze commentaar op en dat vond ze niet leuk.  Ze zag de noodzaak van aan tafel eten echt niet in.
Het  is logisch dat ze nijdig werd, niemand vind het leuk om commentaar te krijgen op haar opvoeding.
Ik kan me herinneren dat in het programma  De Opvoeders, een programma dat ik met plezier keek, ook een moeder consequent voor de tv at met haar kinderen.

Niet aan tafel eten

Ik moest daar altijd wel om lachen. De kinderen werden op een rijtje gezet, de tv ging aan, ze kregen allemaal een bord eten en…hap hap hap.
Omdat kinderen natuurlijk dwars zijn en het altijd anders willen dan hun ouders, vroegen deze kinderen om “aan tafel eten” . De moeder vond het goed, maar het werd geen succes… Aan tafel eten is kennelijk een kunst.

Dat had ik me nooit gerealiseerd. Sterker het is nooit in mijn hoofd opgekomen de kinderen voor de tv te zetten, omdat ze dan niet zeuren. Aan tafel wordt niet gezeurd. Ja echt, geloof me, zo eenvoudig is het. Aan tafel wordt lekker gegeten.

Ik ben van aan tafel eten

Het zal duidelijk zijn: ik ben niet van bij de tv eten. Wat niet wil zeggen dat het bij ons thuis nooit mocht. Want  kijk alles wat niet mag, dat willen kinderen. ( zie de kinderen in het programma de Opvoeders).
Daar hadden mijn lieve echtgenoot dus een ijzersterke strategie voor ontwikkelt.

Wanneer ik van huis was, zei hij tegen de kids: “kom we gaan lekker voor de tv eten. Niet tegen mama zeggen hoor !” En als hij weg was, deed ik precies hetzelfde.

De kinders waren al volwassen toen ze er achter kwamen.  Inmiddels zijn ze het huis uit. Manlief en ik zien elkaar de hele dag en beheersen alle kunsten van het aan tafel eten. Wij kruipen dus lekker met een bordje op de bank. En dan zeggen we:  “niet tegen de kinderen zeggen he!”

Vertel : eten jullie voor de tv of aan  tafel ?

 

lees ook : gezellig vreten

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

9 Comments on this topic

  • Avatar

   Cynthia

   10 december 2018 at 8:40 am

   Hihi wat leuk beschreven. Wij eten soms aan tafel en soms op de bank. Net hoe het uit komt. En niet eens stiekem 😉

  • Avatar

   lodi

   10 december 2018 at 9:40 am

   Hier eten we gaan tafel, maar aks het zo eens loopt is voor de v helemaal geen probleem hoor, al merk ik dat het eten bij de kinderen vlotter gaat als we aan tafel zitten.

  • Avatar

   Manon

   10 december 2018 at 3:11 pm

   Wij aten vroeger ook altijd aan tafel. Ik zou dat zelf ook met mijn kinderen doen denk ik, maar nu we nog geen kiddo’s hebben rondlopen eten mijn vriend en ik gewoon lekker op de bank 😉

  • Avatar

   nicole orriens

   10 december 2018 at 3:50 pm

   Wij eten netjes aan tafel. Het lijkt me inderdaad niet zo goed om voor de tv te eten.

  • Avatar

   Melissa Schrijft

   10 december 2018 at 10:12 pm

   Thuis aten we altijd aan tafel nu net vriend samen vaak op de bank gezellig serie kijken om daarna meteen stuk te wandelen

  • Avatar

   Daphne – verdraaidmooi

   11 december 2018 at 11:00 am

   Wij aten vroeger heel af en toe voor de tv en dat vond ik erg leuk weet ik nog wel.

  • Avatar

   Janet | thatonetime

   11 december 2018 at 8:44 pm

   Haha wat een goed systeem hadden jullie bedacht zeg, heel leuk! Wij aten vroeger veel aan tafel, toen we ouder werden werd het wel iets vaker voor de televisie. Tegenwoordig eet ik het liefste gewoon aan tafel.

  • Avatar

   Chicamoms

   12 december 2018 at 4:39 pm

   Ook aan tafel. Maar soms in het weekend mag het ontbijt op de knietjes voor de tv.

  • Avatar

   Danielle

   13 december 2018 at 9:08 am

   Haha super leuke blog! Hier is het ook altijd aan tafel eten, en ook aan tafel blijven totdat iedereen klaar is. Alleen als we friet of pizza halen dan doen we dat heeeeel soms voor de tv en dat is dan één groot feest voor de kids. Of inderdaad als papa later thuis is van zijn werk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *