fbpx

7 super vervelende gewoonten van een dreumes

6 juli 2018| door: Felice Veenman |1766 Views|11 Comments
7 super vervelende gewoonten van een dreumes

De gemiddelde dreumes is even schattig als verschrikkelijk. Dat schattige is volgens mij een ingebouwde “live-safer” van onze tweejarigen. Net als we denken dat we echt ontploffen, wanneer kindermishandeling ineens invoelbaar, wat zeg ik voorstelbaar wordt….dan slaan ze twee plakarmpjes om je nek, smoren je in kusjes en zeggen dingen als : “mamma is lieeef” En dan ben je weer helemaal verkocht.
Hoe dan ook : laten we eens 7 vervelende gewoonten van de dreumes op een rijtje zetten.

Gillen

Een dreumes bespaart , net als jij , graag tijd en energie. En weet je hoeveel energie praten kost ?? Veel. Dan moet je als dreumes nadenken, en die sukkelige volwassenen begrijpen het dan niet. Moet je opnieuw na denken… Kost allemaal tijd. Gewoon even flink krijsen, en het zaakje is direct duidelijk…

Gillen is dus  een normaal vervelende gewoonte voor een dreumes. En het gaat over zodra ze zich beter kunnen uitdrukken.

 Zeuren

Een dreumes zeurt heel anders dan een ouder kind. Een wat ouder kind, laat niet los, zeg maar. Die blijft dingen vragen als “maar waarom dan niettt ?”
Je dreumes zeurt door woorden heel klagerig en lang gerekt uit te spreken. Ineens duurt het eindeloos voor er wat gezegd is. En eerlijkgezegd wanneer mijn kinderen het deden, begon ik aan hun verstandelijke vermogens te twijfelen.
Wees gerust, dat  lang gerekte zeurtoontje hoort in de categorie vervelende gewoontes die over gaan als ze ouder zijn ( net als gillen )

 Ikke doen…

Wordt je als ouder helemaal gek van…Maar het is echt eerlijk waar een onmisbare stap in het volwassen worden…
Dus wat kunnen we er als ouder mee? Selluf laten doen waar het kan!

Altijd dat willen wat een ander kindje heeft

Een van de leukste dingen van een dreumes is, vind ik, dat ze nog geen manieren hebben. Dus als ze een leeftijdsgenootje zien die iets heeft wat zij willen hebben ( en dat is altijd als ze een leeftijdsgenootje zien ). Dan trekken ze dat rustig uit de handen van dat kindje. En roepen “MIJN!!!”

Ja we moeten ze opvoeden en leren dat dat niet zo hoort : samen spelen , samen delen enzovoorts…Maar komop lieve medemoeders . Erzijn momenten en dan zou ik ze graag nadoen!

 Non stop babbelen

Je kent het wel : Je dreumes zit ergens op de grond en is heel onduidelijke dingen aan het doen met een ba speelgoed. Ondertussen babbelt het kind genoegelijk in zichzelf. En dan op eens, uit het niets lijkt het wel, wordt je een vraag gesteld..
Jij als goede moeder doet je best. Maar het antwoord is duidelijk fout !
Het verwijt : “je luistert niet” , wordt hier geboren. En blijft ons een leven lang achtervolgen

  De wereld is een speeltuin

En dus klimmen we overal op , onder en door. Er is geen moeder die nooit een dreumes uit een boekenkast heeft getild…
Grijze haren en een hartstilstand krijg je van deze escapedes…
Het is een van de meest vervelende gewoontes van een dreumes. En tegelijkertijd een gewoonte die heel erg goed is voor zijn motorische vaardigheden….

 Power slaapjes

Je gelooft het niet, je voelt je in de maling genomen. Maar echt , heus geloof me : een dreumes kan na een slaapje van een half uur weer volkomen fris en fruitig zijn…Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elk slaapje van 30 minuten en meer, werkt!
Dat jij er een van 3 uur kan gebruiken, dat is een ander verhaal. Dat komt later weer. Als ze het huis uit zijn…

 

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

11 Comments on this topic

  • Avatar

   Balou

   10 juli 2018 at 10:33 am

   Als een kindje helemaal in zichzelf aan het babbelen is, vind ik zo schattig!

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    10 juli 2018 at 2:48 pm

    ja super he! kan ik ook uren naar luisteren

  • Avatar

   Suzanne

   10 juli 2018 at 12:08 pm

   De meeste dingen vind ik niet zo erg, maar dat gillen mogen ze van mij wel laten. Vreselijk. Vooral bijvoorbeeld in de trein!!

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    10 juli 2018 at 2:48 pm

    heel vroeger gingen ze in de trein ook met de deksels van de asbakken rammelen…

  • Avatar

   Custodia Chineva

   10 juli 2018 at 2:09 pm

   Hahah grappig hoe je het beschrijft, volgens mijn verschil het per ouder en kin en hoe je de situatie bekijkt het hoeft niet altijd verlend te zijn, uit ervaring weet ik dat het soms wel goed is im deze geluiden te hore… super leuk post xxx

  • Avatar

   MC Kleuver

   10 juli 2018 at 7:38 pm

   Haha, ikke doen ja! Maar andersom geldt het niet zo. Volwassenen zeggen ook: laat mij het maar doen.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    10 juli 2018 at 8:11 pm

    helemaal waar hoor. Hoorde vanmiddag nog een oma in de supermarkt: nee, jij niet ! Oma pakt het…en ik dacht Waarom mag dat kind gen brood uit het schap pakken?

  • Avatar

   Rory

   11 juli 2018 at 9:14 am

   Mooi dat je de dingen ook positief maakt. Het voelt niet altijd zo op dat moment, maar gelukkig ervaar je dat vlak erna vaak wel zo. Ik ben een van de moeders die haar kind nooit uit de boekenkast heeft hoeven plukken trouwens. Gelukkig maar, want wij zijn ook een van de weinige ouders die kasten niet verankerd hebben aan de muur. Dat laatste is niet zo handig, dat begrijp ik.

  • Avatar

   Danielle

   11 juli 2018 at 11:40 am

   Vooral dat ikke doen… die periode hebben we nu. Maar dan ook letterlijk bij ALLES. Tot aan het dopje terugdraaien op de ranjafles en zijn sokken zelf in de wasmachine stoppen. Ongeacht of die vol zit of nog niet aan hoeft

  • Avatar

   Anne – Travelgoodies.nl

   11 juli 2018 at 2:12 pm

   Ik geloof ook heilig in de powernap van 30 a 40 minuten! Dan kom je net niet in je diepe slaap. Helaas meestal geen tijd voor maar als ik even de kans krijg… heerlijk! X

  • Avatar

   Lindsey Beljaars

   14 juli 2018 at 10:45 am

   Hihi! Ik heb hier zelf geen ervaring mee in de zin van, ik heb zelf nog geen kinderen, maar ik zie het om mij heen wel gebeuren bij vriendinnen en achterneefjes en -nichtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *